• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi doveo sina nekadašnjeg igrača Partizana! Humska obožavala tatu, a "Dr Mo" ima pravog nasljednika!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji fudbaler Partizana i Vojvodine Almami Moreira može da bude ponosan na transfer svog sina.

 Sin Almamija Moreire potpisao za Čelsi Izvor: MN PRESS

Čelsi je završio veliki letnji posao i u klub iz Londona stiže jedan od najtalentovanijih fudbalera Benfike, Dijego Moreira (18)! Pogađate, riječ je o sinu nekadašnjeg fudbalera Partizana Almamija Moreire, jednog od najboljih i najvoljenijih inostranih fudbalera koji su igrali u srpskom fudbalu!

Dijego, reprezentativac Portugala u timu do 21 godine, proslaviće 19. rođendan u avgustu, a već se može reći da je napravio najveći transfer karijere. On je nakon igranja za Standard iz rodnog Liježa, a zatim Benfiku, potpisao petogodišnji ugovor sa timom iz Premijer lige, iako je prethodne sezone uglavnom igrao za rezervni tim portugalskog kluba.

Ipak, talenat je morao da bude primijećen. Čelsi je u talentovanom lijevom krilu prepoznao kvalitet, a bitna stavka u biografiji bilo je i osvajanje Lige šampiona za omladince sa ekipom Benfike. Upravo tokom te sezone skrenuo je pažnju na sebe, pa se o njemu već mjesecima pričalo kao o velikom talentu po kojeg bi mogao da dođe neki od najboljih timova u Evropi. 

Tako će Dijego imati priliku da se dokazuje na najvećoj pozornici, a tamo bi mogao da nadmaši karijeru svog oca. Almami je rođen u Gvineji-Bisao, ali je gotovo čitavu karijeru proveo u Evropi - nakon Boaviste, Gondomara i Žil Visentea u Portugalu igrao je za Standard iz Liježa, Hamburg i Dinamo Moskvu. Uslijedio je Deportivo Aveš, pa tri i po godine u Partizanu, kratak izlet u Kinu i zatim crveno-bijeli dres novosadske Vojvodine. Kraj karijere dočekao je na Pirinejima, prvo se penzionisao u dresu Salamanke, a zatim se vratio i kratko igrao za Atletiko iz Lisabona.

Sa ekipom Partizana osvojio je tri šampionske titule i dva Kupa Srbije, a igrao je i u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope. Ukupno je u crno-bijelom dresu nastupio 120 puta, uz 27 golova i 30 asistencija. Dres Vojvodine obukao je na 31 meču, uz učinak od dva gola i dvije asistencije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:25
Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC