• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi prodao sedmog fudbalera ovog ljeta! Potpuna rasprodaja - "poklanjaju" konkurenciji, a trebalo je da bude legenda!

Autor Dragan Šutvić

Nakon što je Kai Haverc prešao u Arsenal, sada je Mejson Maunt završio u Mančester junajtedu.

 čelsi prodao maunta u junajted  Izvor: Profimedia

Čelsi je u prethodnih godinu dana potrošio 600 miliona evra na pojačanja i odigrao je jednu od najgorih sezona u posljednje tri decenije, pa ne čudi što je vlasnik Tod Boli odlučio da ovog ljeta pritisne dugme "reset". Tako se na "Stamford bridžu" nižu samo odlasci, a interesantno je da je Čelsi u takvom problemu da prodaje i najvećim konkurentima. Nakon što je Kai Haverc prešao u redove Arsenala za 75 miliona evra, Mejson Maunt je završio u Mančester junajtedu!

Nedeljama su trajali pregovori dvije strane i na kraju su se Čelsi i Junajted našli na 70 miliona evra, objavio je transfer insajder Fabricio Romano. S obzirom na to da Mauntu ugovor ističe za godinu dana i da ne želi da ga produži, čini se da je Čelsi još i prošao veoma dobro, ali su izgubili "nasljednika Frenka Lamparda" svojim nemarom.

Maunt je dijete Čelsija i za tim je debitovao 2019. godine, a u međuvremenu je odigrao 194 utakmice i na njima učestvovao sa 33 gola i 37 asistencija. Vrijedi podsjetiti da je sa "plavcima" osvojio i Ligu šampiona, odigravši veoma važnu ulogu u timu Tomasa Tuhela. Ipak, poslije otkaza koji je dobio Nijemac, odigrao je katastrofalnu sezonu kod Grejema Potera i potom njegovog nasljednika Frenka Lamparda, dok je potom rukovodstvu kluba poručio da želi da ide i da neće igrati za Maurisija Poketina.

Engleski reprezentativac je već sedmi koji je napustio Čelsi ovog ljeta. Uz pomenutog Haverca, otišli su i Mateo Kovačić (Mančester siti, 29 miliona evra), Kalidu Kulibali (Al Hilal, 23 miliona evra), Eduar Mendi (Al Ahli, 18,5 miliona evra), kao i N'Golo Kante i Timue Bakajoko bez obeštećenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC