• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Željezničara napravili spektakl: Neće ih biti u Azerbejdžanu, ali su igračima organizovali sjajan ispraćaj

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako su pristalice sarajevskih "plavih" ispratile svoje ljubimce u daleki Baku, gdje će odigrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Dinama iz Minska.

 Navijači Željezničara ispratili igrače u Azerbejdžan Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Sarajevski Željezničar u četvrtak od 19 časova će u dalekom Bakuu odigrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Dinama iz Minska.

Nisu "plavi" uspjeli da steknu rezultatsku prednost u prvom meču, s obzirom da su na "Grbavici" remizirali 2:2. Ipak, ako se ima u vidu da su do samog finiša susreta imali čak dva gola zaostatka, neodlučen ishod u prvom susretu može se smatrati uspjehom.

Danas, dva dana uoči revanša, ekspedicija Željezničara otputovala je iz Sarajeva prema Istanbulu, odakle će nastaviti put ka Azerbejdžanu, a na aerodromu su navijači sarajevskog kluba napravili spektakularnu atmosferu i uz baklje i pjesmu ispratili svoje ljubimce na daleki put.

Zbog političke situacija i problema u Bjelorusiji, odlučeno je da se revanš meč odigra u Azerbejdžanu, tako da navijači Željezničara neće biti u prilica da na neutralnom terenu budu "vjetar u leđa" svom timu. Ipak, to ih nije omelo da bar na "domaćem terenu" na aerodromu prirede spekltakl.

Pogledajte kako je to izgledalo danas u Sarajevu:

Podsjetimo, u prvom meču prošlog četvrtka na krcatoj "Grbavici", Željezničar i Dinamo odigrali su 2:2. Bjelorusi su golovima Bahara i Morozova vodili 2:0, a onda se "ukazao" rezervista Dženan Haračić. U igru je ušao u 74. minutu, a onda dva puta zatresao mrežu gostiju, u 85. i 91. minutu, za nadu Želje da u revanšu može do prolaza u drugo kolo kvalifikacija, gdje ga čeka Nefči, tako da bi tim Mirze Bašića ponovo mogao put Bakua.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC