• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bašić prezadovoljan pobjedom Željezničara: Čestitam momcima, taktički fenomenalna utakmica

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener sarajevskih "plavih" čestitao je svom timu na zasluženom prolasku u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 Nermin Bašić zadovoljan pobjedom Željezničara protiv Dinama iz Minska Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Željezničar iz Sarajeva igraće u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Pobjedom protiv Dinama iz Minska 2:1, a ukupnim rezultatom 4:3, "plavi" su preskočili prvu prepreku u Evropu, a na drugoj ih čeka azerbejdžanski Nefči.

Igrom slučaja, ekspedicija Željezničara tako će u samo dvije sedmice dva puta morati na daleki put u Baku, ali nema sumnje da bilo kome na "Grbavici" to smeta.

Po završetku utakmice u prestonici Azerbejdžana, u kojoj je Željezničar kao gost na neutralnom terenu porazio Dinamo autogolom Aleksandra Sačivka i sjajnim golom Sulejmana Krpića, trener Nermin Bašić nije krio zadovoljstvom predstavom svojih izabranika.

"Moram čestitati svojoj ekipi, fenomenalna utakmica, taktički fenomenalno. Pogodili smo s određenim izmjenama i s promjenom formacije. Sve smo ideje Dinama zaustavili pogotovo u prvom poluvremenu. U prvoj utakmici smo igrali jako dobro, nismo imali sreće. Danas smo još jednom odigrali dobro", rekao je Bašić, te istakao da je ovo veliki trijumf za njegov tim.

"Ovo je velika pobjeda Želje. Izbaciti jedan Dinamo koji je igrao Ligu Evrope, velika pobjeda i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Želim sreću Dinamu u prvenstvu, fantastičan su klub, želim da osvoje prvenstvo. Nama ostaje već sada da se u avionu pripremamo bez euforije za narednog protivnika. Drago mi je da smo našim navijačima ponudili još jednu evropsku utakmicu jer oni to zaslužuju", poručio je Bašić, a prenosi klupski sajt Željezničara.

Već za sedam dana, Željezničar će na "Grbavici" ugostiti Nefči, a onda 3. avgusta ponovo putovati u Baku, na revanš drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC