• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin se vratio u BiH! Bivši omladinac Borca potpisao za Željezničar - "Stigao sam u najtrofejniji klub u zemlji"

Autor Dragan Šutvić

Banjalučanin je danas potpisao jednogodišnji ugovor sa Željezničarom.

 nikola turanjanin potpisao za željezničar Izvor: FK Željezničar

Ofanzivni vezni fudbaler Nikola Turanjanin vratio se, nakon dvije i po godine, u Bosnu i Hercegovinu.

Bivši polaznik omladinske škole Borca dogovorio je saradnju sa Željezničarom, a ugovor je potpisan na jednu godinu.

"Bio sam u Sarajevu već dvadesetak dana, trenirao sam sa ekipom. Jako sam srećan što sam došao u veliki klub kao što je Željezničar, koji je najtrofejniji klub u našoj državi i nadam se da ću što prije zaigrati. Očekuje nas već sljedeće sedmice početak ligaškog dijela, a isto tako se nadam da će Željezničar pobijediti Dinamo Minsk i izboriti drugo pretkolo Lige konferencija, gdje ću imati pravo da igram protiv Nefčija", rekao je Turanjanin za MONDO.

Pomenuti meč sa Bjelorusima igra se u četvrtak u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, a Turanjanin nema pravo nastupa na tom meču jer do trenutka slanja spiska u Evropsku fudbalsku federaciju nije bila riješena sva papirologija.

"Imamo aktivan rezultat iz prve utakmice, bilo je 2:2. Igrali smo jako dobro, mislim da smo u većem dijelu utakmice bili i bolji. Nadamo se prolasku, idemo tamo da izborimo mjesto u narednoj fazi."

Turanjanin je propustio prvi dio priprema koji je ekipa odradila na Zlatiboru, plavom taboru se priključio po povratku u Sarajevo, a u duelu sa austrijskim Kafenbergom je postigao pogodak za konačnih 2:0.

Kako ističe, tim kojim komanduje Nermin Bašić izgleda veoma dobro.

"Djelujemo čvrsto, kompaktno. Mislim da ćemo biti konkurentni cijeloj ligi i nadamo se što boljem plasmanu", zaključio je Turanjanin za MONDO.

Ovaj mladi ofanzivac je Borac napustio početkom 2020. godine, a nakon što je u proljećnom dijelu sezone bio bez kluba, dogovorio je saradnju sa GOŠK-om iz Gabele.

Iz ovog kluba je otišao početkom 2021. godine, ugovor mu je istekao ovog ljeta, a kao pozajmljen igrač kluba iz Koprivnice proveo je godinu i po u zagrebačkoj Dubravi.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC