• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Kilijana Mbapea ponuđeno 300 miliona evra!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Saudijci su krenuli po Kilijana Mbapea i ponudili su rekordan novac za Kilijana Mbapea.

 Al Hilal ponudio 300 miliona evra za Kilijana Mbapea Izvor: Profimedia

Saudijski klub Al Hilal ponudio je 300 miliona evra Pari Sen Žermenu za Kilijana Mbapea, objavio je najuticajniji fudbalski insajder Fabricio Romano. Prema njegovim informacijama, nadaju se da će ova suma novca biti dovoljna da PSŽ prihvati i da će nakon toga obaviti razgovore sa Mbapeom oko prelaska jednog od najboljih fudbalera svijeta, što će vjerovatno biti najveći šok u istoriji fudbala.

Prethodno je PSŽ izbacio Mbapea iz tima i nije ga poveo na pripreme u Japanu pošto su shvatili da ih je prevario. Ugovor mu ističe za godinu dana i ubijeđeni su da već ima verbalni dogovor sa Real Madridom da u ljeto 2024. godine pređe kod njih kao slobodan igrač, tako da su mu ponudili dvije opcije: ili da ga prodaju ili da produži ugovor.

Za sada nema informacija da li je ovo suma novca koju bi PSŽ prihvatio i na taj način "zagorčao život Mbapeu", pošto bi se riješili njegovog ugovora i zaradili od transfera. Na taj način bi propao njegov plan da u Real Madrid ode kao slobodan igrač, međutim pitanje je da li će francuski napadač prihvatiti ponudu Al Hilala. I dalje nisu pregovarali sa igračem, ali bi ga skoro sigurno čekao najveći ugovor u istoriji fudbala, možda težak i preko 500 miliona evra po sezoni.

Na taj način bi Evropa ostala bez jednog od najboljih fudbalera, nakon što je već veliki broj sjajnih igrača otišao u ovu zemlju koja prijeti da promijeni ili uništi fudbal - zavisi kako gledate. Tamo su već Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Kristijano Ronaldo, Rijad Mahrez i mnogi drugi igrači...

Takođe, prethodno se spekulisalo da Saudijci imaju i "tajni plan" sa Real Madridom tako da bi već iduće godine Mbape mogao da pređe u svoj klub iz snova, međutim to je i dalje sve na dugom štapu i teško je prozreti namjere sve tri strane. Kilijan Mbape je u Pari Sen Žermenu od 2017. godine, odnosno sezonu kasnije je otkupljen za 180 miliona evra. U međuvremenu je postigao 212 golova i asistirao za još 98 na 260 utakmica za PSŽ, ali je generalno pravio velike probleme ekipi zbog ugovora i već nekoliko puta ih je stavljao u "pat" poziciju. Ljetos se činilo da će preći u Real Madrid, kome je dao riječ, da bi se to promijenilo tako što je dobio najveći ugovor u istoriji fudbala u PSŽ.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC