• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"HOĆEŠ DA POZOVEM BORJANA? NE, JA ĆU DA MU KAŽEM": Prvi put otkriveno kako je Zvezdin kapiten otišao

Ovako je lider crveno-bijelih napustio "Marakanu"

 Milan Borjan odlazak iz Zvezde Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Zvezdin kapiten i stub njenih velikih uspjeha prethodnih godina, Milan Borjan (35), donekle iznenada napustio je ovog ljeta "Marakanu" i prešao u Slovan iz Bratislave. Odlukom novog trenera Baraka Bahara, dugogodišnji čuvar mreže pao je u drugi plan i Izraelac je bio izričit u namjeri da između stativa dovede drugo rješenje - svog zemljaka Omrija Glazera (27).

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić prvi put je otkrio detalje Borjanovog odlaska poslije šest godina, 275 odigranih utakmica, šest titula, dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona...

"I ja sam se iznenadio odlukom o Borjanu, ali on je bio eksplicitan, čak sam ga pitao da ja nazovem Borjana i da ga pripremim, a rekao je 'Ne, ne, ja hoću da mu saopštim, direktan sam čovjek, vidim drugačiju Zvezdu sa njim i bez njega, uz sve zasluge, znam da je kapiten kluba, da ga vole igrači i mediji, ali ako hoćete od mene uspjeh, želim drugog golmana'. Kad vam tako eksplicitno stavi do znanja šta hoće, onda vam je sužen prostor za manevar", rekao je Terzić.

Borjan je otišao na pozajmicu u Slovan, a Terzić je rekao da je on u grupi igrača za koje su se svi, razumljivo, posebno vezali. Deset godina sam u Zvezdi i kad ste dugo u klubu emotivno se vežete i zbog pretjerane emocije počnete i nerealno da procijenjujete trenutne mogućnosti igrača. Rekao sam i tada da je možda potreban neko sa strane da procijeni igrače".

Kada su u pitanju ostali starosjedioci, za neke ima milionskih ponuda iz Saudijske Arabije, a oko nekih je ovog ljeta postojao nesporazum kada je u pitanju njihova uloga. To se prije svega odnosi na Aleksandra Kataija, koji je ostao u Zvezdi i iako je pisano da će pasti u drugi plan, Terzić je objasnio da će dugogodišnja "desetka" imati svoje mjesto u Baharovoj ekipi.

"Katai? Mediji su pretjerali što se tiče Kataija, Bahar ga veoma ceni, imao je povredu na pripremama. Barak Bahar će igrati primarno 3-5-2 i vidi Kataija kao jednog od te dvojice. Mnogo utakmica imamo, potreban nam je veliki roster i sigurno će Katai imati ozbiljnu ulogu u Baharovom timu".

Terzić je podsjetio da je i poslije eliminacije iz Lige Evrope u grupnoj fazi prošle godine na "Marakani" zaključeno da je došlo vrijeme za promjene.

"Ne zaboravite da smo i prije šest i osam mjeseci, poslije utakmica u Monaku i Trabzonu, javno rekli da smo svjesni iscijeđenog limuna ovog tima, da smo svjesni da nam je potrebna svježa krv, da ćemo dovesti pet-šest novih igrača koji će biti starteri. Svjesni smo bili da to više nije to. Uz svo poštovanje zaslužnima, u Zvezdi se ne živi od minulog rada. Da li se radi o igračima, rukovodiocima, meni, uvijek se traži najviše u Zvezdi. Nema mnogo emocija, surovi profesionalizam i imamo obavezu prema Zvezdi i navijačima. Kroz tu priznu treba gledati odluke".

Crvena zvezda u srijedu će proći generalnu probu za početak sezone, jer će na "Marakani" igrati protiv Fiorentine, a potom će do septembra imati obaveze samo u Superligi, jer će prvi put u ovom formatu imati direktno mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Pogledajte

01:32
Milan Borjan izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC