• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu "PUCAJU" od optimizma pred duel sa Austrijom: Imaju PUNO nedostataka, na nama je da ostanemo KONCENTRISANI!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi su sinoć trenirali na glavnom terenu u terminu utakmice, a evo šta su u najavi meča poručili trener Vinko Marinović i prvotimci Stojan Vranješ i Milan Makarić. /Od izvještača MONDA iz Beča/

 trening bec (6).JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nakon šest sedmica rada, došao je dan prvog okršaja Borca i Austrije!

Dva osvajača Srednjeevropskog kupa ukrstiće večeras koplja od 20.30 časova na "Đenerali Areni" u Beču, gdje su crveno-plavi sinoć u terminu utakmice odradili redovan trening, na kojem nije bilo drugog golmana Bojana Pavlovića zbog iznenadne upale i operacije slijepog crijeva.

"Očekuje nas dobar protivnik, jedna zahtjevna utakmica, kako fizički, tako i taktički. Mislim da je ekipa, koliko vidim, dobro radila na pripremama i učinićemo sve u ovoj utakmici da napravimo dobar rezultat i sjajnu uvertiru za meč u Banjaluci. Mislim da su momci spremni i da će dati svoj maksimum u ovom duelu", rekao je banjalučkim novinarima u Austriji Stojan Vranješ, jedno od najvećih pojačanja crveno-plavih u ljetnom prelaznom roku.

Uvjeren je kapiten šampionske generacije Borca iz 2021. godine da njegova ekipa može da napravi podvig na gostujućem terenu i zakaže spektakl u revanšu, koji se igra 3. avgusta na Gradskom stadionu.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Ako pogledate našu ekipu, mislim da smo dobili puno na brzini, na iskustvu i mislim da uz neke stvari koje smo dogovarali možemo da iznenadimo protivnika. Znamo svi da igraju visoki presing, da su fizički spremni, ali skautirali smo ih i vidjeli da tu ima puno nedostataka, puno prostora. Na nama je da ostanemo skoncentirani i mislim da možemo da napravimo dobar rezultat", optimista je Vranješ.

Put Beča krenuo je veliki broj navijača Borca. Oko 1450 ulaznica je domaći klub odvojio za pristalice crveno-plavih, koji će imati ogromnu podršku sa "ljubičastih tribina".

"To će nam biti dodatni vjetar u leđa. Svi znaju da su naši navijači 12. igrač i da je uz njih puno lakše. Najavljeno je da će doći u velikom broju i siguran sam da ćemo u ovom duelu dati maksimum kako bismo ih obradovali."

Pogledajte

02:49
Stojan Vranješ pred meč sa Austrijom
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ističe, treme ima, ali one pozitivne.

"Ja sam ovdje relativno kratko, atmosfera je dobra, igrači koji su došli sa strane polako upoznavaju šta znači Borac za Banjaluku i za bh. fudbal. Mi stariji igrači koji smo tu moramo još malo da im približimo sve to, da se uklope i da pokažu svoj maksimum."

Pod patronatom Vinka Marinovića, ekipa se za novu sezonu pripremala od 12. juna, a sada je došlo vrijeme za polaganje prvog ispita.

"Spremni smo za utakmicu, ono što smo planirali, to smo i uradili. Dok smo bili kući, uradili smo analizu, pripremili sve i nadamo se povoljnom rezultatu u ovoj utakmici", navodi Borčev strateg.

Pogledajte

00:24
Vinko Marinović pred meč sa Austrijom
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jedna od napadačkih uzdanica biće Milan Makarić, najbolji strijelac Superlige Srbije iz sezone 2020-21.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Nedavno sam došao u Borac, prve impresije su fenomenalne. Odmah mi je bilo jasno u kakav klub sam došao, ovo je najveći klub u BiH. Što se tiče predstojeće utakmice sa Austrijom, očekuje nas kvalitetan meč sa kvalitetnim protivnikom. Svi željno iščekujemi da ta utakmica počne i nadamo se prolasku dalje", ističe ofanzivac danskog Olborga na pozajmici u crveno-plavom taboru.

Pogledajte

00:42
Milan Makarić pred meč sa Austrijom
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pogedajte fotografije sa sinoćnjeg treninga na sjajno pripremljenom terenu Đenerali Arene:

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pištaljka

Biće teško bez Gigovića i Bilbije.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC