• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Prištini, bivši igrač Zvezde ugasio svjetlo! Sudija pao kao pokošen, muk na Vokriju u 114. minutu!

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč Drite, predstavnika "Kosova" i Viktorije iz Plzenja odlučio je Erik Jirka.

 Erik Jirka pogodio i izbacio prištinsku Dritu Izvor: Twitter/BEKIMBEKA

Češki predstavnik Viktorija iz Plzenja igraće u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a čovjek koji ih je tamo odveo je nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde. Slovački fudbaler Erik Jirka pogodio je sa bijele tačke u 24. minutu nadoknade, utišao Prištinu, izbacio predstavnika "Kosova" Dritu i svojoj ekipi produžio evropsku avanturu.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde realizovao je kazneni udarac dosuđen u trenucima kada meč više nije ni trebalo da se igra, ali,... Dva puta je nestajala struja na stadionu koji nosi ime po Fadilju Vokriju, pa je jasno zašto je moralo da se igra mnogo duže nego što je predviđeno. A kada se igralo, bilo je vatre na terenu, tokom koje je u jednom trenutku i sudija završio na zemlji poslije starta fudbalera. Nakon 0:0 u prvom meču Česi su došli u prednost preko nigerijskog napadača Durosinmija, ali je Krasnići u drugom minutu nadoknade poravnao rezultat!

Tek tada je delovalo da nas čeka spektakl jer se znalo da ima još mnogo da se igra, ali je Drita ubrzo upala u problem. U 19. minutu nadoknade pomenuti Krasnići dobio je drugi žuti karton i saigrače ostavio na cjedilu, a u 24. minutu nadoknade - odnosno 114. minutu utakmice - Erik Jirka je postavio konačan rezultat meča.

Javnost u Srbiji upoznala je brzonogog Erika Jirku kada je u dresu Spartaka iz Trnave bio rival Crvenoj zvezdi u evropskim kvalifikacijama. Srpski tim je ubrzo reagovao i doveo ga u Beograd za čak 750.000 evra, ali se ne može reći da je krilni napadač opravdao očekivanja. U Zvezdinom dresu odigrao je tek nešto više od 200 minuta i na sedam mečeva upisao samo jednu asistenciju - protiv Napretka iz Kruševca.

Išao je na pozajmice u Radnički iz Niša, Gornik Zabržje i Mirandes, a zatim ga je Real Ovijedo kupio za pola miliona evra. Ipak, nije se predugo zadržao u Španiji. Tokom leta 2022. godine, nakon jedne sezone, preselio se u Viktoriju iz Plzenja kao slobodan igrač i čini se da mu dobro ide - prethodne sezone je bio dio tima u Ligi šampiona, a sada napreduje ka grupnoj fazi Konferencijske lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC