• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"APSOLUTNO NEMA DINAMOVE ODGOVORNOSTI!" Oglasio se bivši disciplinski sudija HNL-a povodom izbacivanja Dinama iz Evrope!

Autor Dragan Šutvić

Navijači Dinamo Zagreba napravili su haos u Atini, kada su prekršili zabranu dolaska u Grčku, izazvali nerede i usmrtili mladog navijača AEKA-a.

 advokat o izbacivanju dinama iz evrope  Izvor: Profimedia

Utakmica trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona između Dinama i AEK-a odložena je zbog krvavog pira zagrebačkih huligana u kojem je jedna osoba poginula. Dinamovi navijači dobili su zabranu dolaska na stadion u Atini, ali ni to nije bilo dovoljno da se spriječi tragedija. Dok se čeka odluka kakve bi mogle biti sankcije za klubove, oglasio se bivši disciplinski sudija HNL-a, advokat Saša Pavličić Bekić.

On ističe da Dinamo nema nikakvu odgovornost kako za dolazak svojih pristalica u Grčku, tako ni za smrt navijača AEK-a koja je uslijedila nakon velikih nereda koji su se dogodili u Atini. 

"Čitajući sve ove gluposti oko navodnog izbacivanja Dinama iz Evrope, evo malo pravnog tumačenja. Prije svega, moje saučešće članovima porodice poginulog dečka od 22 godine. Način na koji je taj dečko nastradao nije nam poznat i kad bude gotova istraga, moći ćete onda drvlje i kamenje na počinioca. Do tada, suzdržite se od komentara ko je i kako počinio radnju koja je izazvala smrtnu posljedicu. Što se tiče odgovornosti, apsolutno Dinamove odgovornosti nema, jer je UEFA prije svega odredila da se zabranjuje gostujućim navijačima dolazak na utakmicu pa Dinamo niti je organizovao dovođenje navijača, nije prodavao ulaznice niti je znao da bi neko došao iz Zagreba niti je mogao da utiče na bilo šta.  Odgovornost je prije svega organizatora utakmice AEK-a, grčke policije i grčke države, a i saradnje s hrvatskom policijom. Znači. Kad UEFA odredi domaćinstvo, tada sva odgovornost leži na organizatoru takmčenja, a gostujući klub snosi posljedice ako su ti navijači njihovog kluba došli na stadion u tačno određen sektor za gostujuće navijače na utakmicu. Da samo podsjetim, iz medija je prikazano da je događaj desio dan prije utakmice, izvan stadiona i Dinamo ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost., zaključio je Pavličić Bekić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC