• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u problemu zbog UEFA koeficijenata! Samo sedam zemalja ima lošiji učinak - porazi se ređaju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski klubovi loše su započeli evropska takmičenja...

 Srpski klubovi loše su započeli evropska takmičenja Izvor: MN PRESS

Srbija je u velikom problemu zbog UEFA koeficijenata, samo sedam zemalja ima manje osvojenih poena do sada. Na startu evropskih takmičenja klubovi iz Srbije nisu se proslavili. Vojvodina je već ispala, TSC čeka (ne)moguća misija, Čukarički ima najteži mogući zadatak, Partizan tek kreće u kvalifikacije za Ligu konferencija, dok Crvena zvezda čeka grupnu fazu Lige šampiona.

Dva srpska tima do sada su odigrala svoje mečeve, upisala su tri poraza i gol razliku 2:7. Vojvodina je izgubila oba meča od APOELA sa po 2:1 u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok je TSC u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona izgubio od Brage u Portugalu (3:0) i potrebno je pravo malo čudo da u Bačkoj Topoli sljedeće nedjelje napravi nevjerovatan preokret. Ukupno 800 poena u sezoni 2023/24 i od 55 zemalja ukupno na listi samo sedam ima slabiji rezultat od Srbije.

U pitanju su Švajcarska (700 bodova), Vels (625), Češka i Lihtenštajn (po 500), San Marino (333), Gibraltar (166) i Estonija sa 125 bodova. Primjera radi, od zemalja u komšiluku Rumunija je do sada skupila 1.875, Hrvatska 1.500, Crna Gora 1.333, Sjeverna Makedonija 1.250, Bugarska 875...

Dva najveća srpska kluba tek treba da započnu svoje takmičenje u Evropi. Partizan će igrati protiv Sabaha iz Azerbejdžana (10. i 17. avgusta) i ako opravda ulogu favorita igraće protiv Steaue ili Nordšjelanda (24. i 31. avgusta). Crvena zvezda je obezbijedila mjesto direktno u Ligi šampiona i čeka žrijeb za grupnu fazu elitnog takmičenja. Čukarički nije imao sreće na žrijebu, pošto igra protiv Olimpijakosa ili Genka u plej-ofu Lige Evrope.

Podsjetimo, dobra vijest je da će Srbija imati sigurna tri učesnika u grupnim fazama evropskih takmičenja i da se čeka Partizan. Ako TSC ne napravi čudo u Bačkoj Topoli seli se u Ligu Evrope i biće smješten u četvrti šešir na žrijebu. Slično je i sa Čukaričkim koji će u slučaju neuspjeha u Ligi Evrope proći u Ligu konferencija i biće takođe u četvrtom šeširu na žrijebu za to takmičenje. Svi oni boriće se za nove bodove i UEFA koeficijente zahvaljujući kojima je Srbija ove sezone imala direktnog učesnika u Ligi šampiona i tim u kvalifikacijama za elitno takmičenje...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC