• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IZDRŽITE!" Mostarski Ultrasi podržali navijače Dinama - "NISU SAMI!"

Autor Dragan Šutvić

Ultrasi su podržali navijače iz Zagreba.

 ultrasi mostar podržali bed blu bojse  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ne stišava se bura nakon krvavog sukoba navijača Dinama i AEK-a u Atini, tokom kojeg je smrtno stradala jedna pristalica grčkog kluba.

U ponedjeljak uveče, kad se dogodio sukob na ulicama grčke prestonice, uhapšeno je oko 100 izgrednika, a tokom današnjeg dana su se pojavili inicijali privedenih navijača iz Hrvatske.

Istovremeno, iz ove države stižu medijski napisi da grčki klub odbija da policiji preda snimke sa nadzornih kamera sa stadiona u čijoj neposrednoj blizini se sukob dogodio.

Hrvatski mediji takođe navode da sedam navijača Dinama ima ubodne rane, ali da nisu adekvatno zbrinuti, te da su im uskraćeni hrana i medicinska pomoć.

To je natjeralo navijače mostarskog Zrinjskog, popularne Ultrase, da se oglase na društvenim mrežama i pruže podršku navijačima zagrebačkog kluba.

"Kao pripadnici navijačkog pokreta bombardovani razno raznim teorijama i novinskim naslovima od strane kvazi portala i novinara, u ovom slučaju profesionalnih istražitelja i forenzičara koji su pronašli i osudili krivce i prije nego se slučaj dogodio, želimo izraziti potpunu podršku momcima koji posljednja dva dana provode u grčkom pritvoru bez ikakvih prava i osnovnih ljudskih potreba.

Onako ostavljenima od strane države, obespravljenima i bez osnovne medicinske pomoći, sa mnogim ubodnim ranama i upitnim državnim advokatom dodijeljenim po dužnosti, želimo poručiti da NISU SAMI!

Izražujući žaljenje zbog tragičnog epiloga, koji ne nailazi na oduševljenje kod bilo kojeg pripadnika navijačkog pokreta, želimo poručiti javnosti da uprkos svemu svako ima pravo na osnovne ljudske potrebe!

"Never surrender"!

IZDRŽITE!", piše u objavi Ultrasa, čiji pripadnici su se sinoć sukobili sa navijačima Veleža.

Policija hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdila je, naime, u izvještaju da je došlo do sukoba navijačkih grupa Red Army i Ultrasa koje su uglavnom činile maloljetne osobe.

Navijači su nosili kapuljače i gađali se kamenjem, ali su se razbježali nakon što je došla patrola policije.

Inače, Ultrasi će večeras biti na tribinama stadiona "Pod Bijelim brijegom", s obzirom da Zrinjski od 21.00 čas protiv Breidablika igrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC