• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZANOV KLINAC NAPRAVIO MILIONSKI TRANSFER: Rešetao u bivšem klubu, pa došao da pomogne u borbi za opstanak

Nekadašnji đak Partizana Andrej Ilić imaće priliku da se dokazuje u Norveškoj nakon što ga je kupila Valerenga.

 Andrej Ilić potpisao za Valerenge Izvor: MN PRESS

Srpski napadači su na cijeni tokom ljetnog prelaznog roka. Dok Al Hilal iz Saudijske Arabije silno želi Aleksandra Mitrovića, a tiho se priča da bi sredinu mogli da promijene Dušan Vlahović i Luka Jović, fantastičnim partijama su pažnju drugih klubova privukle mlađe snage. Reprezentativac do 21 godine Srđan Hrstić već se isplaćuje švedskom Hakenu, a nešto stariji Andrej Ilić (23) dobija priliku da se dokazuje u Skandinaviji - vjerovatno i zbog toga što je Hrstić oduševio odmah na debiju.

Nekadašnji đak Partizana, a kasnije ubojiti golgeter letonskog RFS napravio je transfer težak 1.100.000 miliona i do 2027. godine će nositi dres Valerenge u Norveškoj. Ekipa koja se nakon 17 odigranih kola nalazi na pretposljednjem mjestu tamošnjeg šampionata sa samo 15 osvojenih bodova vjeruje u mladog srpskog napadača, koji bi trebalo da ih povede ka sigurnoj luci u grčevitoj borbi za opstanak.

Valerenga je u dosadašnjem toku sezone postigla 22 gola i ne spada u red najefikasnijih timova, što je jedan od problema sa kojima se suočavaju tokom prvenstva. Inače, prethodnu sezonu završili su na šestoj poziciji i razumljivo je da im je sada potreban dobar niz kako bi sačuvali status u elitnom rangu i ispunili bar dio ciljeva.

Andrej Ilić je ponikao u Partizanu i sve do omladinaca bio je igrač crno-bijelih, a zatim se preselio u Kruševac. Nakon dvije sezone u Napretku odigrao je i jednu sezonu u Javoru, a tokom seniorskog staža u srpskom fudbalu upisao je 56 mečeva, 12 golova i pet asistencija u Superligi.

Početkom septembra 2021. godine andrej je prešao u letonski RFS i potpuno eksplodirao u ovoj baltičkoj zemlji. Na 87 mečeva za RFS postigao je 42 gola i zabilježio 17 asistencija. U međuvremenu je odigrao i šest mečeva za mladu reprezentaciju Srbije, ali na tim susretima nije postigao gol.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC