• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJANI MORAJU DA KUPE NEZAPOSLENOG TRENERA?! Osvojio Seriju A, a zbog 3.000.000 propada mu novi posao

Iskusni italijanski stručnjak Lućano Spaleti prvi kandidat za nasljednika Roberta Manćinija, ali...

 Lućano Spaleti kandidat za klupu Italije Izvor: Profimedia

Šokantna vijest stigla je iz Italije prije nekoliko dana - selektor Roberto Manćini odlučio je da podnese ostavku i napusti kormilo nacionalnog tima, koji je 2021. godine vodio do evropske titule. Ovakav rasplet situacije niko nije očekivao, posebno jer nedavno nije bilo mečeva reprezentacije, ali je legendarni Italijan ipak donio krupnu odluku. Fudbalski savez Italije odmah je krenuo u potragu i pronašao rješenje u vidu Lućana Spaletija.

Prošlogodišnji osvajač Serije A sa Napolijem slobodan je nakon što je na kraju prethodne sezone završio saradnju sa tim klubom, pa se čini da ne bi bilo prepreka da on preuzme nacionalni tim. Samo se čini, jer Aurelio de Laurentis uopšte nije naivan pregovarač. Prvi čovjek Napolija smatra da klauzula iz ugovora treba da mu bude isplaćena bez obzira na to što Spaleti ne preuzima nekog rivala već reprezentaciju u koju bi mogli da budu pozvani i igrači Napolija.

Kada su se Napoli i Spaleti rastajali dogovoreno je da tim koji bude želio da angažuje iskusnog trenera treba da uplati tri miliona evra. Iako Spaleti nije blizu preuzimanja kluba, De Laurentis smatra da na račun njegovog kluba prvo mora da legne uplata. Ne zanima ga ni to što bi reprezantacija mogla da dočeka septembarske mečeve bez selektora, niti to što bi eventualnim postavljanjem Spaletija na funkciju, a zatim i pozivima igrača kluba iz Napulja rasla cijena zbog dobrih igara... Prvo novac, pa onda klupa Italije.

Fudbalski savez Italije istražuje druge opcije i želi da angažuje Spaletija bez plaćanja obeštećenja, pa ostaje da se vidi koliko će ova saga potrajati. Savezu se žuri, Napoliju baš i ne, a čini se i da nema previše kandidata za upražnjeno mjesto selektora Italije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC