• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI JE OVO NAMJEŠTENO? Kladioničarski skandal u Premijer ligi - svi traže klip sa utakmice!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dok je pregovarao sa Mančester sitijem, as Vest Hema postao suočen sa teškim optužbama. Isplivali i detalji!

 DA LI JE OVO NAMJEŠTENO? Kladioničarski skandal u Premijer ligi - svi traže klip sa utakmice! Izvor: Profimedia

Brazilski fudbaler Lukas Paketa neće preći u Mančester siti, a pitanje je i da li će igrati za Vest Hem i dalje. On se sumnjiči da je učestvovao u kladioničarskoj prevari, tako što je navodno sa svojim bliskim ljudima uplaćivao svote u kladionici, a onda se ponašao sumnjivo. Konkretno, sumnja se da je u jednoj kladionici u domovini na nekoliko naloga uplatio maksimalni novčani iznos na opkladu da će dobiti žuti karton u utakmici protiv Aston Vile, odigrane u Londonu, 12. marta 2023. godine. I zaista, u 24. minutu drugog dela meča, on je sa leđa uklizao igraču protivnika Džonu Meginu, iako je u tom trenutku fudbalera Vile bio na polovini terena i iako je pred sobom imao doslovno cijeli tim Vest Hema. Pogledajte taj start:

Opklada je uložena u gradu Duke de Kašijac, u saveznoj državi Rio de Žaneiro, gde je Paketa i rođen. Novac je uplaćen u kladionicu koja je sponzor Vest Hema, na naloge koji se mogu dovesti u vezu sa Paketom i ta situacija izazvala je ogromnu sumnju. Brazilski "Globo" piše da su prvobitne analize utvrdile da je nekoliko naloga napravljeno u navedenoj kladionici i da je uložena maksimalna svota. Svi su se kladili na isto, da bi "pojačali" dobitak. A opklada je bila sljedeća: Tiket će biti dobitan ako Paketa dobije žuti karton protiv Vile i ako napadač Betisa Luis Henrike, takođe Brazilac, dobije karton na meču protiv Viljareala 12. marta. I to se takođe dogodilo, u 89. minutu meča.

Paketa, nesuđena zamjena Pepa Gvardiole za povrijeđenog Kevina De Brujnea, odbacio je optužbe i najavljeno je da će angažovati advokate dok traje istraga Fudbalske asocijacije. On je član Vest Hema od prošlog ljeta, kada je stigao iz Liona i na 42 utakmice postigao je pet golova, uz sedam asistencija. Prije dolaska u Englesku igrao je za matični Flamengo, Milan i Lion, a trenutna cijena prema Transfermarktu procijenjena mu je na 45 miliona evra. Siti je bio spreman da ga plati 82 miliona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC