• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Dragan Stojković Piksi pres konferencija uživo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se zajedno sa Dušanom Tadićem uoči meča sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 Dragan Stojković Piksi pres konferencija uživo Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se danas medijima povodom meča sa Mađarskom (7. septembra) u Beogradu, izjavivši da je to "važna, ali ne i ključna utakmica" tima Srbije. Piksi je saopštio dobre vijesti da nema povrijeđenih igrača (osim onih koji su već "precrtani" sa spiska zbog određenih problema), a vjeruje da će "orlovi" odigrati dobar meč i da ćemo gledati dobar fudbal.

Takođe, Piksi je poručio da se nada da će fudbaleri obradovati naciju kao što su to radili prethodnih dana (i još to čine) fudbaleri, košarkaši, odbojkašice, Novak Đoković i Ivana Vuleta. Čitavo obraćanje Piksija i Tadića pogledajte klikom na karticu "razvoj događaja".

14:32

KRAJ!

"Biće dobra utakmica, uživajte!", naglasio je Piksi pre odlaska sa konferencije za medije.

14:31

I Piksi hvali Mađare!

"Od dolaska Rosija na čelo reprezentacije Mađarske igraju jako dobro u tom sistemu, krasi ih izuzetno samopouzdanje koje imaju, došli su potom igre i rezultati, a krasi ih i kolektivni duh. Imaju i nekoliko vrhunskih igrača, posebno Soboslaja koji je član Liverpula, to nije slučajno, nije Klop lud da uzme nekoga ko nema kvalitet. Pa tu je Kerkez, Salaj... Soboslaj može da napravi problem bilo kome i kao tim su sazreli da bi postizali dobre rezultate", naglasio je Piksi.

14:26

I Piksi ima poruku za Tadića!

"Tadić ne treba da se bavi brojevima, to je za druge... Važno je da svakim mečom ulazi sa istim žarom, bez obzira koliko ima nastupa za reprezentaciju. To je definitivno statistika koja može da imponuje njemu i njegovoj porodici, što je potvrda kvaliteta i njegovih majstorija i svega što je pokazao. Trpeti nekoga sto puta u istom dresu nije lako, a on je to zaslužio", istakao je selektor Piksi.

"Ja sam imao priliku da dobijam poklone povodom jubileja, u svakom slučaju je to lep gest. Šta smo dobijali u Japanu? Dres u ramu, još negde stoji u zidu. Tako da pretpostavljam da će i Tadić imati takvu privilegiju. Ne verujem da će da dobije ček ili da mu otvara račun za to, nema potrebe za tim".

"Pre bi on trebalo nama da plati nego mi njemu jer ga trpimo toliko dugo. Šalim se stvarno, ostaje nešto iza tebe i može da bude ponosan što će vrlo brzo sto puta obući nacionalni dres".

Izvor: Arena Sport/Screenshot

14:25

Kakav odgovor Tadića!

Koliko ti znači što su ti ostala još dva nastupa do stotog u reprezentaciji Srbije?

"Iskreno, ne znači mi ništa... Zato što, mislim, lepo je što imaš preko 50 nastupa, ali u prošlosti šta se sve dešavalo zbog tih nastupa, ostao mi je gorak ukus u ustima i nekako... Ne znam, nije bitno koliko imaš nastupa, nego šta si ostavio iza sebe i koliko si odigrao SP i EP, namestio i dao golova, šta si značajno uradio. Ima igrača koji su imali 80 utakmica, a nemaju SP i EP. A recimo Slaviša Jokanovića ima 50, a sve je igrao. Lepo jeste, ali nije preterano značajno. Bitno je šta ostaviš iza sebe", kazao je iskreno Tadić o tome što mu dva meča fale do stotog nastupa za Srbiju.

14:22

Tadić hvali Mađare!

"Mimoišao sam se sa Atilom Salajem u Fenerbahčeu, bili smo dve-tri nedelje tamo, radi se o dobrom momku i igraču. Ostavio je dobar trag tamo i svima je bilo krivo što je otišao, cenili su ga i voleli. Drago mi je što ćemo igrati sutra. Soboslaj je napravio dobar transfer i sigurno će još više da napreduje u igri i to je dobro za mađarski fudbal", rekao je Tadić.

14:19

Ključna? Nije!

"Da je ključna nije, ima još 15 bodova, ali je već važna. Ako ste nas već proglasili favorite sa Mađarskom, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću i ovo je jako važna utakmica za nas koja može mnogo da donese. Da je ključna nije, tek treba da se igra", dodao je Piksi.

14:17

I Piksi ima komentar!

"Naravno da se svi radujemo uspesima svih naših sportista širom sveta, tako da želim da čestitam Pešiću jer je ogroman rezultat biti u polufinalu Svetskog prvenstva. Čestitam na tome. Čestitam i našim odbojkašicama koje su pokazale visok stepen kvaliteta, to srebro je za mene zlato, učinile su nas ponosnima. Naravno na red dolazi i fudbal nego da nastavimo njihov niz i očekujem da budemo i mi na tom nivou", dodao je Piksi.

"A i Novak sa druge strane, on je naš nacionalni heroj, navijamo i gledamo, nekada se nerviramo, ali uglavnom imamo razloga da se radujemo i verujem da će do kraja uraditi ono što mi želimo".

"I našu kraljicu Vuletu, kapa dole, svaka čast".

Izvor: MN PRESS

14:15

Novak, odbojkašice, košarkaši... A fudbaleri?

"Jako je lepo što sve naše reprezentacije ostvaruju rezultate, želim da im čestitam, oni su inspiracija. Sada je red na nama da usrećimo našu zemlju", kazao je Tadić.

"Igrali smo ranije još sa Mađarima kada se igrala Liga nacije i oni su bili za nijansu bolji kad smo im prepustili inicijativu i ne mogu da se setim rezultata, ali znam da su nas pobedili, dok smo mi u gostima bili bolji i jako smo se postavili i dominirali smo i bili bolji. Tako da, od kada je mister Stojković ovde, mi kontrolišemo utakmice i pitamo se, tako da će to da bude ključ. Mi smo slični kao i tada...".

Izvor: Arena Sport 1/Printscreen

14:12

Mi i Mađari smo favoriti...

"Kada smo videli grupe, jasno je da smo Mađarska i mi važili za glavne favorite u grupi, ali tu su i ostali. Mislim da smo mi i Mađari bili favoriti. Stanje grupe je očekivano, mi naravno želimo da pobeđujemo i imamo maksimalan broj bodova, što je nekada moguće, a nekada nije. Najvažnije je da se mi plasiramo na Evropsko prvenstvo i ovo je samo još jedna prepreka. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat", kazao je Tadić.

14:09

Izazovno sa Mađarima!

"Treneri obično kažu da je utakmica veoma važna, izazovna... Znamo važnost utakmice i kako će Mađarska igrati, to ne znam, to ćete morati da pitate Marka Rosija, ali znam kako će Srbija igrati. Trudiću se da pripremim naš tim najbolje što je moguće za sledeći izazov", dodao je Piksi.

"Mi imamo poštovanje za njih, enorman napredak u igri i rezultatima prethodnih godina, što je dobro za njih".

Izvor: MN PRESS

14:08

Ima li još povređenih?

"Što se tiče pripreme utakmice, vrlo sam zadovoljan šta sam video. Izuzetna motivisanost i raspoloženje i to mi mnogo znači. Svi su došli sa osmehom i najviše me raduje da nema više povređenih, pored onih za koje smo to već rekli", kazao je selektor Stojković na početku obraćanja.

Istakao je da su treninge iskoristili da rade na taktičkim stvarima, odnosno sve ono što je potrebno pred meč sa Mađarskom, a potom i Litvanijom.

14:02

Počinje!

Uz selektora Dragana Stojkovića obratiće se i kapiten tima Dušan Tadić.

13:52

Stanje u grupi!



Standings provided by Sofascore

13:51

Šta je Piksi rekao pre 48 sati?

Selektor se obratio i objasnio spisak igrača na koje računa za mečeve sa Mađarskom (7. septembar) i Litvanijom (10. septembar), dodajući da ne može da računa na Sašu Lukića, Marka Grujića, Petra Ratkova, Aleksu Terzića, Mijata Gaćinovića, Erhana Mašovića i Filipa Đuričića.

  • GOLMANI: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi) i Boris Radunović (Kaljari).
  • ODBRANA: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder Bremen), Strahinja Pavlović (Salcburg) i Srđan Babić (Spartak Moskva).
  • VEZNI RED: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal)
  • NAPAD: Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal) i Dušan Vlahović (Juventus).
Izvor: MN PRESS

13:44

Dobro došli u MONDO live!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se danas tačno u 14 časova povodom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske koja naše "orlove" očekuje 7. septembra u Beogradu (20.45). Čitavo oraćanje selektora možete da pratite uz MONDO!

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Selektor fudbalske reprezentacije Srbije obratio se pred meč sa Mađarskom 
  • Saopštio dobre vijesti: nema novih povreda
  • "Hoćemo i mi kao košarkaši, odbojkašice, Novak, Ivana...", poručuje Piksi.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije