• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Litvanija Srbija prenos uživo livestream

Reprezentacija Srbije ostvarila veliki trijumf na gostovanju u Kaunasu, 3:1, golovima Aleksandra Mitrovića!

 Litvanija Srbija prenos uživo livestream Izvor: MN PRESS

Srbija je pobijedila Litvaniju 3:1 u gostima i nije se okliznula na mjestu na kojem je ove nedjelje pala Crna Gora.

Zbog toga, golovima Aleksandra Mitrovića na asistencije Filipa Mladenovića i Dušana Tadića, "orlovi" su napravili jako bitan korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo i odmakli su Crnoj Gori dva boda iznad "crte", uz bolji međusobni skor.

Više o samom meču klikom na "RAZVOJ DOGAĐAJA".

22:40

KRAJ - SRBIJA JE POBEDILA LITVANIJU 3:1!

Golovima Aleksandra Mitrovića na asistencije Filipa Mladenovića (dva puta) i Dušana Tadića, "orlovi" su osvojili važna tri boda i napravili veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije vratila se na drugo mesto tabele, sa dva boda više od Crne Gore tri utakmice pre kraja, uz bolji međusobni skor od "sokolova". Ispred ekipe Dragana Stojkovića Piksija i dalje je Mađarska sa istim brojem osvojenih bodova kao i "orlovi", ali uz bolji međusobni skor.

Posle loših igara i loših rezultata protiv Bugarske (1:1) i Mađarske (1:3), reprezentacija Srbije u nedelju je na Baltiku došla sebi i zadržala sasvim realnu šansu za prvi plasman na Evropsko prvenstvo 2024. Naravno, u tome najviše raduje "buđenje" Aleksandra Mitrovića u ovim kvalifikacijama, i to kakvo! Sa druge strane, brinu padovi koncentracije odbrane, zbog kojeg je i pao gol pred poluvreme, nakon loše reakcije Nikole Milenkovića i Miloša Veljkovića.

Srbija će naredni meč igrati protiv Mađarske u gostima 14. oktobra na "Puškaš areni" u Budimpešti, a potom će 17. oktobra dočekati Crnu Goru u Beogradu. "Orlovi" će kvalifikacjie završiti u novembru na stadionu u Leskovcu, u utakmici protiv Bugarske, za koju se nadamo da će služiti samo za "overavanje" istorijskog, prvog plasmana naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo u 21. veku. A prošlo je četvrt veka od prošlog puta!

22:33

Loš šut Sergeja iz "slobodnjaka"

Milinković-Savić u 87. minutu gađa sa oko 18 metara i prebacuje prečku, ostaje 3:1 za Srbiju dok meč ulazi u nadoknadu vremena.

22:29

82' Sergej hvata volej... preko gola

Dušan Tadić još jednom je centrirao sa leve strane, kao i sve opasno što se dogodilo pred golom Litvanaca večeras. Ipak, SMS je šutirao snažno i prebacio gol.

Izvor: MN PRESS

22:25

79' Litvanci prete, Vanja brani!

Igrao je "jedan na jedan" Litvanac Eligijus Jankauskas sa Srđanom Babićem, gađao je sa velike distance i nije napravio problem Vanji Milinković-Saviću.

22:14

Najlepša akcija Srbije

Šteta što Ivan Ilić nije golom završio akciju sa Sergejem Milinković-Savićem u 68. minutu. Da je pogodio, sve bi bilo gotovo.

Izvor: MN PRESS

22:03

56' Šta se dešava sa odbranom Srbije!?

Čak trojica litvanskih fudbalera ostala su sama i u potencijalno velikoj šansi pred golom "orlova". Srećom, ovog puta naša defanziva nije bila kažnjena za dekoncentraciju

Izvor: MN PRESS

22:00

Kiks odbrane Srbije i gol Litvanije za 1:3

Litvanija Srbija
Izvor: YouTube/TV Arena sport

21:59

Ovako je Mitrović doneo Srbiji 3:0

Aleksandar Mitrović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

21:58

Velika borba u Kaunasu

Izvor: MN PRESS

21:54

49' - Umalo gol

Gudelj je imao sjajnu šansu, ali je golman Litvanije odlino odbranio.

21:52

46' - Počelo je drugo poluvreme

Počelo je drugo poluvreme u Litvaniji.

21:35

Ovako je Srbija povela 2:0, akcijom Mladenovića i Mitrovića

Aleksandar MitrovićFilip Mladenović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

21:33

VELIKI KIKS, SRBIJA PRIMILA GOL!

Štoper "orlova" Nikola Milenković napravio je veliki kiks i neshvatljivo reagovao u petercu, dok je ispred njega Gitis Paulauskas rutinski dao gol za 1:3.

Još dva minuta do pauze

Izvor: MN PRESS

21:30

3:0 ZA SRBIJU, VELIKI ALEKSANDAR MITROVIĆ!

Dušan Tadić asistirao je sada Mitroviću, takođe sa leve strane, a "devetka" Srbije pogodila je nogom, iz prve, za ogromnu prednost pred poluvreme.

21:29

Ovako je Mitrović pogodio za 1:0

Aleksandar Mitrović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

21:25

Andrija, zašto?

Živković je tražio faul i deluje da je zaista u pravu, ali je preterao sa protestom i dobio žuti karton, u situaciji u kojoj Srbija vodi 2:0 i treći gol "visi" u vazduhu. Nepotrebno...

Izvor: MN PRESS

21:19

33' GOOOL, MLADENOVIĆ ZA MITROVIĆA - 2:0!

Srbija vodi 2:0 u Kaunasu! Ponovo je Filip Mladenović dodao sa leve strane i ponovo je glavom gol dao Aleksandar Mitrović. Pre svega, Dušan Tadić je maestralno našao levog "spoljnjeg" Srbije u kaznenom prostoru, poslavši loptu iza leđa odbrani Litvanaca.

Odličan start "Orlova"!

Izvor: MN PRESS

21:16

Umalo još jedna šansa za Mitrovića!

Pokušao je u 28. minutu naš centarfor da "iščačka" loptu posle loše reakcije veziste Gvidasa Gineitisa, ali je golman domaćih Edvinas Gertmonas uhvatio loptu pre njega

21:09

21' GOOOL! SADA JE UŠLA, SRBIJA VODI!

Srbija vodi 1:0!

Opet centaršut Filipa Mladenovića i sada gol! Pogodio je u "trepavicu" Aleksandra Mitrovića, a on je rutinski doneo vođstvo.

21:03

Prva velika šansa za Srbiju!

Filip Mladenović je centrirao sa leve strane, a Miloš Veljković je sa pet metara šutirao katastrofalno glavom i promašio ceo gol.

Izvor: MN PRESS

20:59

Srbija večeras u belim dresovima

Izvor: MN PRESS

20:57

10' Tadić pokušava da nađe Mitrovića

Čekajući prvu šansu, možda je vredno pomena to da su "orlovi" u ovim trenucima pokušali kombinacijom po levoj strani, u kojoj je Tadić centaršutem gađao Mitrovića, ali ga nije pronašao

20:45

Utakmica je počela!

20:11

Loša vest za Srbiju, situacija se komplikuje!

Stevan Jovetić dao je gol u 97. minutu za pobedu kojom je Crna Gora prestigla Srbiju.

Izvor: MN PRESS

19:50

Ovo je tim Srbije u Litvaniji

Izvor: uefa.com

19:46

Šta je sve promenio Piksi?

Pre svega, u prošloj utakmici Nemanja Gudelj igrao je u štoperskoj liniji, a sada je vraćen na svoje osnovno mesto - u vezni red. U odbrani je "preživeo" samo Miloš Veljković, a umesto Gudelja i Strahinje Pavlovića tu su Nikola Milenković i Srđan Babić.

Dalje, na bokovima nema Nemanje Radonjića, ni Filipa Kostića, a od starta su u timu Filip Mladenović i Andrija Živković. Takođe, u sredini je i Ivan Ilić, koji je uskočio na mesto Dušana Vlahovića, jer je Piksi odlučio da večeras igra sa jednim klasičnim napadačem, a ne sa dvojicom.

Izvor: MN PRESS

19:32

Piksi promenio tim!

Nova odbrana, krila, Gudelj opet u veznom redu i bez Vlahovića! Selektor je odustao od taktike sa dvojicom napadača, Mitrovićem i Vlahovićem.

SRBIJA: Milinković - Savić, Milenković, Veljković, Babić, Gudelj, Ilić, Živković, Mladenović, Tadić, Milinković-Savić, Mitrović

19:11

S kim Srbija igra do kraja?

U oktobru, "orlovi" će gostovati Mađarskoj 14.10, a potom će dočekati Crnu Goru u potencijalnoj utakmici odluke, 17. 10. U novembru, na stadionu u Leskovcu, Srbija će igrati protiv Bugarske u poslednjem kolu.

Izvor: MN PRESS

19:09

Ovako trenutno izgleda tabela



Standings provided by Sofascore

19:09

Zašto Srbija mora da pobedi

Posle odličnog starta kvalifikacija i pobeda protiv Litvanije i Crne Gore, naša reprezentacija osvojila je samo bod od mogućih šest u mečevima protiv Bugarske i Mađarske. U junu je u Razgradu bilo 1:1 zahvaljujući golu Darka Lazovića u 96. minutu, a ove nedelje je na "Marakani" Mađarska šokantno pobedila Srbiju 2:1 i sada je usamljena na vrhu.

"Orlovi" više nemaju pravo na kiks u trci za neko od prva dva mesta, u kojoj je i dalje aktivna Crna Gora i spremna je da napadne "orlove". U ovim trenucima, ona vodi protiv Bugarske kod kuće 1:0, što je rezultat koji podiže pritisak na naše igrače.

Izvor: MN PRESS

19:05

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmica Litvanija - Srbija počeće u 20.45 časova, pratite je u tekstualnom prenosu uz MONDO

https://twitter.com/euroleague_time/status/1700882444897952039?s=20A
Utakmica Litvanija - Srbija počeće u 20.45 časova, pratite je u tekstualnom prenosu uz MONDO

UKRATKO

  • KRAJ: Litvanija - Srbija 1:3
  • Loša vijest iz Crne Gore pred meč
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije