• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TALIČNE "LUKE" - KONAČNO SLAVLJE SLOGE MERIDIAN: Nakon četiri "ćorka" bez postignutog gola, pobjeda Jagodićevog tima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije pet uzastopnih gostovanja, Sloga Meridian konačno zaigrala pred svojim navijačima i stigla do druge prvenstvene pobjede.

 FK Sloga Doboj, stadion Luke Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Dugo je tim Vlade Jagodića bio bez trijumfa u Premijer ligi BiH. Dobojlije još od kraja jula nisu znale za pobjedu, ali ni za postignuti gol, a danas su naplaćeni svi propusti dobojskih "crveno-bijelih".

Poslije pet uzastopnnih gostovanja, Sloga Meridian konačno je zaigrala pred domaćom publikom, a stadion "Luke" bio je taličan za Jagodićev tim, koji je do drugog prvenstvenog trijumfa stigao u duelu sa Tuzla sitijem.

SLOGA MERIDIAN - TUZLA SITI 2:1 (1:1)
/Batar 35, Vidić 72 - Hadžić 42/

Nakon uvodnog, pomalo i iznenađujućeg trijumfa na "Koševu" protiv favorizovanog Sarajeva (2:1), Sloga Meridian ušla je u niz izuzetno loših rezultata. Vezana su čak četiri poraza bez postignutog gola uz čak 11 primljenih (Igman 0:1, Zvijezda 09 0:1, Borac 0:5, Posušje 0:4), pa je duel sa Tuzlacima bio od izuzetne važnosti.

Znali su to domaći fudbaleri, pa su silovito krenuli od samog starta. Početak meča pripao je Dobojlijama, imali su terensku inicijativu, ali su u prvih pola sata izostale ozbiljnije prilike. A onda je defanzivac Bojan Batar donio veliko slavlje svom timu, ali i navijačima u Doboju.

Ipak, vođstvo domaćina nije potrajalo. Samo sedam minuta kasnije, Irfan Hadžić pogodio je za izjednačenje, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 1:1.

Nastavljen je pritisak Sloge Meridian i u nastavku, iskusni strateg na klupi Dobojlija pokušao je i izmjenama da ojača napad i to je dalo rezultate. Korpulentni Dejan Vidić, koji je do ovog kola bio jedini strijelac u svom timu, postigao je treći prvenstveni gol (dva dao Sarajevu), za pobjedu kojom je Sloga Meridian konačno prekinula crnu seriju i krenula ka sigurnoj zoni.

Već u srijedu, Sloga Meridian imaće novi ispit, ovaj put u zaostalom meču 2. kola protiv Željezničara, takođe na svom terenu.

  • SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Šipovac (46. Jović), Redžić, S. Dujaković (46. Perković (77. Baranov), Popara, Batar, N. Dujaković (46. Karać), MIlanović, Grabež, Vidić (90+2. Berbić). Trener: Vlado Jagodić.
  • TUZLA SITI: Lolić, Bihorac (78. Ristić), Delimeđac, Nukić (46. Ćorić), Hadžić, Mehanović, Pantelić (84. Jašaragić), Hodžić, Redžić, Mašović (62. Kobiljar), Ordagić (78. Sejdović). Trener: Milenko Bošnjaković.


PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Sloga Meridian - Tuzla siti 2:1 (1:1)
/Batar 35, Vidić 72 - Hadžić 42/

Željezničar - GOŠK (18.30)

U subotu:

Igman - Velež (16.00)
Sarajevo - Zrinjski (20.45)

U nedjelju:

Široki Brijeg - Zvijezda 09 (19.45)
Borac - Posušje (19.45)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

A što su morali u Banjluci sa Borcem igrati sa trećim timom po naređenju o tom niko ne piše sramota i blam.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC