• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić najavio sutrašnji meč: "Utakmice protiv sarajevskih premijerligaša uvijek donose dodatni motiv"

Autor Haris Krhalić

Trener Sloge iz Doboja, Vlado Jagodić poručio je da njegov tim neće igrati na neriješen rezultat.

 vlado jagodić Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge i Željezničara će sutra u Doboju od 15 časova, na stadionu „Luke“, odigrati zaostalu utakmicu drugog kola Premijer lige BiH.

Sarajevski tim u Doboj stiže nakon dva vezana poraza (od Veleža i GOŠK-a) dok su Dobojlije u prošlom kolu na svom terenu slavili protiv Tuzle siti.

Trener Sloge, Vlago Jagodić vjeruje da je upravo ova pobjeda donijela njegovom timu psihološki momenat koji ide njima u korist te naglašava kako na utakmica protiv sarajevskih premijerligaša donosi dodatni motiv.

„Mi bi bili sretniji da ne igramo ovu utakmicu sutra, ali takva je odluka bila i ovo je sada trenutno drugačiji momenat nego tada kada smo je trebali igrati. Nadam se da smo pobjedom nad Tuzlom siti napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv“, rekao je Jagodić koji je nakon toga nahvalio trener Željezničara, Nermina Bašića.

„Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo i ovu sezonu. Napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnoge energije. Sada su u svojim problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju nakon dva vezana poraza da im je ovo prilika da se izvade. Međutim. mi igramo na svom terenu pred svojima navijačima i siguran sam da imamo snage i energije, da odigramo kvalitetno. Protiv Željezničara nije dovoljno odigrati borbeno, treba odigrati i kvalitetno. Trebamo spriječiti njigove dobre strane, a imaju i loše strane“, rekao je Jagodić.

Trener Sloge je otkrio kako na duži period neće moči računati na Sinišu Dujakovića koji je obnovio povredu.

„Brine me što smo ostali bez Siniše Dujakovića, koji je obnovio povredu i ima blagu rupturu na mišiću lista. Kroz ova dva-tri dana smo radili na pripremi, a i današnji trening služi da napravimo ono što neće odgovarati Željezničaru. Ovakve ekipe dobija ekipa koja bude odlučnija i koja se nametne na utakmici“, rekao je on i dodao:

„Puno bi nam značila pobjeda na sutrašnjoj utakmici jer je Željezničar Željezničar, bez obzira na krizne trenutke. Očekujem od igrača da budu maksimalni. Bašić je igrao četiri različita sistema igre do sada i naravno da mi moramo biti spremni na sve te strane, ali im se nećemo prilagođavati. Nećemo igrati na neriješeno i pokušaćemo da vežemo dvije pobjede. Pozvao bih sve navijače da sutra dođu na stadionu i da nam daju podršku koja nam je veoma bitna.“

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC