• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga KONAČNO igra na Lukama! Dobojlije prvi put pred domaćom publikom: "Ovo je možda trenutak preokreta sezone!"

Autor Dragan Šutvić

Sloga Meridian će u sedmom kolu Premijer lige BiH ugostiti Tuzlu siti.

 sloga tuzla siti vlado jagodić najava  Izvor: Facebook/FK Sloga Meridian

Fudbaleri Sloge Meridian će u sedmom premijerligaškom kolu prvi put igrali pred domaćom publikom.

U dosadašnjem toku sezone dobojski premijerligaš je pet puta gostovao, te je upisao jednu pobjedu i četiri poraza, te u negativnom raspoloženju dočekuju sutrašnji dan i okršaj sa Tuzla sitijem (16.00 časova).

"Napokon smo dočekali da igramo na našem stadionu 'Luke'. Pošto se sada 'namjestio' takav raspored da mi sada tri utakmice igramo na domaćem terenu, mislim da je to situacija u kojoj mi svi zajedno moramo da pokažemo ko smo, šta smo i gdje smo. Ovaj položaj na tabeli nas nimalo ne zadovoljava i sigurno je da ćemo već sutra, kad igramo protiv Tuzla sitija, nastojati da pokažemo da smo opravdano na početku prvenstva bili onakvi kakvi smo bili. Dosta nepredviđenih stvari se dešavalo nakon te utakmice na Koševu i sigurno da će ovo biti utakmica u kojoj ćemo pokazati trenutno stanje", rekao je trener Sloge Meridian Vlado Jagodić na konferenciji za novinare, istakavši da mnogo cijeni stratega Tuzla sitija Milenka Bošnjakovića.

Možda će vas zanimati

"Tuzla siti ima tri boda više od nas, ali su igrali i domaće i gostujuće utakmice. Sigurno da je ona pobjeda u prvom kolu protiv GOŠK-a u Gabeli (1:4, op.a.) jedan parametar koji je nama poslužio za pripremu utakmice, u kojoj moramo da budemo maksimalno oprezni. I u posljednjoj utakmici su pobijedili Igman iz Konjica i vjerovatno rasterećenije ovdje dolaze. Ja pokušavam da svoje igrače rasteretim. Uloga trenera je da prihvati opterećenje utakmice, a da igrači pokušaju da daju maksimum, onoliko koliko vrijede. Naša ekipa vrijedi, to je sigurno, i nadam se da ćemo sutra pred domaćom publikom, koju pozivam da nam pomogne, pokazati da je ovo možda trenutak preokreta. I poslije Tuzla sitija, mi u srijedu igramo domaću utakmucu, odgođeni meč drugog kola protiv Željezničara, a onda nam za vikend dolazi GOŠK. Izuzetno dobar momentum da napravimo preokret i krenemo u jednu pozitivnu seriju."

Tokom septembarske pauze, četiri nova igrača stigla su u tabor Sloge Meridian. U pitanju su Toni Jović, Josip Kvesić, Adnan Berbić i Srđan Mrzić.

"Sve su to dobri igrači koji će nama u datom momentu dati doprinos da budemo mnogo efikasniji, prije svega brži i da uz njihovu pomoć napravimo rezultat koji nam je potreban. U ovom trenutku ne mogu ni za jednog da kažem da su se u ovom trenutku spojili sa ekipom. Toni Jović je najviše radio, čitavu ovu reprezentativnu pauzu. Neki momci su došli tek juče, pravo nastupa nemaju svi, ali u svakom slučaju ovi što imaju će konkurisati za utakmicu", zaključio je Jagodić.

PREMIJER LIGA BiH – 7. kolo

Petak:

Sloga Meridian – Tuzla siti (16.00)

Željezničar – GOŠK (18.30)

Subota:

Igman – Velež (16.00)

Sarajevo – Zrinjski (20.45)

Nedjelja:

Široki Brijeg – Zvijezda 09 (19.45)

Borac – Posušje (19.45)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC