• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga u seriji poraza, Jagodić ljut zbog suđenja: TV prenosa nema, gdje je penal, crveni karton?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Da li je sudija Sabrija Topalović bio 12. I ključni igrač domaćina”, zapitao se trener Sloge nakon četvrtog vezanog poraza.

 Vlado Jagodić ljut na sudije - Gdje je TV prenos, penal, crveni karton Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sloga Meridian pozitivno je iznenadila na startu Premijer lige BIH savladavši Sarajevo na Koševu, ali su nakon toga uslijedila serija od četiri poraza.

Igman, Zvijezda 09, Borac i Posušje bile su ekipe kojima je Sloga gostovala i sa tih gostovanja nije donijela ni bod, a ni postigla gol na njima.

Primila je 11, a posljednja četiri u Posušju, međutim, trener Sloge Meridian Vlado Jagodić smatra da bi sve bilo drugačije da nije bilo spornih sudijskih odluka.

“Bilo bi nekorektno i krajnje nesportski kada ja u ovom trenutku ne bih čestitao Posušju i kolegi Karačiću na ubjedljivoj pobjedi. I ja ću to, naravno, učiniti. Ali...”, rekao je Jagodić, a onda dao svoje viđenje subotnje utakmice.

"Postoji jedan veoma bitan detalj koji je zasigurno ‘prelomio’ ovu utakmicu u korist domaćina, a to je 26. minut kada je naš napadač Danilo Šipovac uspio da iskoristi svoju brzinu i kroz jednu uigranu akciju izađe sam na protivničkog golmana. Duboko u kaznenom prostoru biva oboren s leđa od strane domaćeg stopera Vrgoča. Sudija na to ne reaguje. Da je tada sviran penal u našu korist pri rezultatu 0:0 morao bi biti i isključen domaći igrač, a to znači da bi smo imali veliku priliku za gostujuću pobjedu", istakao je Jagodić.

Trener Sloge prozvao je sudiju Sabriju Topalovića.

"Uzimajući u obzir da je ‘snalažljivi’ domaćin prosto izbrisao taj detalj iz izvještaja sa utakmice a nije bilo TV prenosa, jasno je da je sve gore navedeno istina i činjenično stanje. Sve dok ne bude jasno pokazano javnosti da li je Sloga drastično oštećena ili nije i da li je sudija Sabrija Topalović bio 12. i ključni igrač domaćina, ja se neću upuštati u dalji komentar i analizu ove utakmice", poručio je Jagodić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC