• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako podići ekipu nakon 0:5? Vlado Jagodić spušta loptu: Nema nikakve uzbune, ne dam nikome da klone glavom i duhom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sloga Meridian doživjela je težak poraz u Banjaluci, ukupno treći uzastopni u prvenstvu, ali iskusni trener ističe da nema potrebe da se pali "crvena lampica".

 Vlado Jagodić izjava nakon ubjedljivog poraza Sloge od Borca 0:5 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Četiri meča - četiri gostovanja. Pobjeda, pa tri poraza bez postignutog pogotka i gol-razlika 0:7!

To je učinak fudbalera Sloge Meridian na startu nove sezone u Premijer ligi BiH.

Tim Vlade Jagodića fenomenalno je ušao u prvenstvu i slavio na "Koševu" protiv favorizovanog Sarajeva 2:1, ali onda su uslijedila tri meča za zaborav. Iako su bili ravnopravni u Konjicu, doživjeli su neuspjeh protiv Igmana rezultatom 0:1, a isti ishod viđen je u duelu sa Zvijezdom 09, gdje su Dobojlije takođe nesrećno i nespretno ostale bez bodova protiv povratniku u bh. elitu.

Na sve to nadovezao se debakl u Banjaluci, gdje je Borac sinoć slavio ubjedljivo 5:0.

Ipak, sve ovo ne brine previše Jagodića. Iskusni stručnjak svjestan je situacije, nije zadovoljan što njegova ekipa u posljednjih 270 minuta nije osvojila niti bod, ali ni uspjela da zatrese protivničku mrežu.

Stoga se nameće jasno pitanje: Šta učiniti da se trenutno stanje popravi?

"Ekipa je u dobrom psihološkom stanju, a u klubu je sve u redu. Ni stručni štab ni igrači nisu krivi što moramo podizati infrastrukturu na viši nivo. Pomalo smo žrtve toga. I dalje žalim za drugim kolom i Željezničarom, koji nam je Savez odgodio, jer mislim da smo tada bili u izuzetno dobrom stanju i mislim da bismo imali najmanje šest bodova. A u ovom trenutku imati šest bodova, a igrati ovoliko utakmica na gostujućem terenu, bilo bi fantastično", rekao je Jagodić, komentarišuću dosadašnja četiri meča u Premijer ligi BiH, koje je Sloga Meridian igrala van svog stadiona.

"Nema nikakve uzbune kod nas i smatram da ne treba ni da je bude, jer ovo treba na jedan normalan, civilizovan, profesionalan i ljudski način analizirati", jasan je Jagodić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Oslabljen brojnim izostancima, njegov tim nije uspio da pruži veći otpor favorizovanom Borcu. Dobro su "crveno-bijeli" parirali Banjalučanima u prvom poluvremenu, a onda su se u nastavku potpuno raspali.

"Utakmica protiv Borca izašla je iz okvira prethodna tri meča. Tada smo bili na nivou. To što nismo imali sreću da poentiramo prije protivnika, a da primimo onakve golove kakve smo primili, to nas je mnogo koštalo. Na tome radimo - na psihološkom nivou. Vidjeli ste da su momci koji su istrčali bili nasmijani, osjetili su šta znači draž Gradskog stadiona i ovakva utakmica i oni imaju veliko iskustvo. Ne dam nikome da klone glavom i duhom. Idemo dalje", ne smatra Jagodić da je vrijeme da se upali "crvena lampica".

I u narednom kolu Dobojlije će na put. Slijedi im meč protiv Posušja na stadionu "Mokri dolac", nakon čega će konačno biti domaćini Tuzli siti. Ipak, ni ovaj meč neže biti igran na dobojskim "Lukama", nego praktično opet u gostima - u obližnjoj Modriči na stadionu "Dr Milan Jelić".

"Ni utakmice u Modriči ne možemo reći da su domaće, ali mi smo primorani na to. Treba imati razumijevanja kada se analizira, piše i komentariše. Ali normalno da kad se izgube tri utakmice u nizu da to nije lijepo", podvukao je iskusni stručnjak, koji je nakon meča u Banjaluci poručio da bi volio da Borac osvoji titulu i na svakom meču bude efikasan kao sinoć.

Pogledajte fotografije sa jučerašnje utakmice Borac - Sloga Meridian...

Kao i golove sa Gradskog stadiona u Banjaluci...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC