• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaćini sigurni: Sloga Meridian nije izdržala u Konjicu, novi neuspjeh Zvijezde 09 (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odigrana dva meča subotnjeg programa 3. kola Premijer lige BiH u kojima su gledaoci vidjeli tri pogotka, jedan u Konjicu i dva u Gabeli.

 Igman pobijedio Slogu Meridian 1:0, a GOŠK Zvijezdu 09 2:0 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Domaćini su bili sigurni u prva dva meča subotnjeg programa 3. kola Premijer lige BiH.

Bila je Sloga Meridian blizu osvajanja boda u Konjicu, na momente je tim iz Doboja bio i bolji na terenu, ali su na kraju fudbaleri Igmana upisali minimalan trijumf, nanijevši timu Vlade Jagodića prvi u sezoni.

Igman je tako zabilježio drugu prvenstvenu pobjedu u nizu, a strijelac jedinog gola na meču bio je Armin Bešagić u 76. minutu.

IGMAN - SLOGA MERIDIAN 1:0 (0:0)
/Bešagić 76/

Prvu priliku na meču imali su gosti preko Grabeža u 3. minutu, koji je zaprijetio, ali šutirao je tik preko gola. U 22. minutu velika šansa za domaće - Ramić je glavom šutirao nakon što je pobjegao odbrani gostiju, ali je pogodio stativu.

Nakon pola sata igre, domaći su ostali bez Amira Velića, koji je zadobio, čini se, tešku povredu, pa je vozilom hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Konjicu.

Dobru šansu Dobojlije su imale u 42. minutu, kada je Baranov ubacio loptu iskosa sa lijeve strane, ali je Ćeman dobro intervenisao i otklonio opasnost, pa se na poluvrijeme otišlo netaknutih mreža.

Fudbaleri Igmana prvi su zaprijetili u nastavku, ali šut Hebibovića odbranio je Šćekić.

U jeku napada Sloge Meridian, kada se činilo da su gosti bliži vođstvu, otvorilo se na drugoj strani. Petar Bojo, koji je u igru ušao u nastavku meča, asistirao je Bešagiću, koji je iskoristio uspavanost odbrane "crveno-bijelih" iz Doboja i sa par metara matirao Ščekića.

Milanović je u 81. minutu pokušao da vrati stvari na početak, ali je kapiten gostiju sa samo šest metara šutirao visoko preko gola i tako propustio veliku priliku da donese bod Slogi Meridian. Pokušavali su gosti da se vrate, dva puta su pogađali vanjski dio mreže i ostalo je 1:0.

IGMAN: Ćeman, Bešagić, Velić (33. Oremuš), Drljević, Hebibović (68. Bojo), Čubrilo, Đorić (82. Buturović), Mešić, Dupovac, Denković (68. Janketić), Ramić (81. Ahmetović). Trener: Dženis Ćosić.

SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Redžić, Baranov (67. Stevanović), Baštić (46. Tahrić), Karać (68. Dadić), S. Dujaković (85. Starčević), Popara (85. Milojević), Milanović, Grabež, Vidić. Trener: Vlado Jagodić.

GOŠK je stigao do prvog ovosezonskog trijumfa, a fudbaleri iz Gabele pred domaćom publikom savladali su Zvijezdu 09 rezultatom 2:0 (1:0), postigavši po jedan gol u oba poluvremena.

GOŠK - ZVIJEZDA 09 2:0 (1:0)
/Skorup 31, Gogić 80/

Domaći su do vođstva stigli u 31. minutu, kada je nakon prekida odlično reagovao Dino Skorup i zatresao mrežu Semberaca. U poprilično lošoj utakmici, u kojoj nije viđeno mnogo prilika, potvrda trijumfa domaćina stigla je u 80. minutu, kada se u strijelce upisao Faruk Gogić.

Novajlija u premijerligšakom društvu iz Etno-sela Stanišići tako je upisao i treći vezani poraz u bh. eliti, te je trenutno čvrsto zakucan za dno tabele.

GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup (32. Ačkar), Hasukić (65. Tabak), Bradarić, Musulin (90+2. Miličević), Šero, Radenović, Mihaljević (65. Mandić), Gogić (90+2. Obšivač). Trener: Denis Ćorić.

ZVIJEZDA 09: Jelovac, Janković (71. Paić), Tomašević, Savić (46. Subašić), Veličković, Vadze, Milovanović, Ostojić, Đorđević (46. Blažević), Maksimović, Danoski (46. Karaklajić (52. Raca). Trener: Mihajlo Jurasović.

PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO:

GOŠK - Zvijezda 09 2:0 (1:0)
/Skorup 31, Gogić 80/

Igman - Sloga 1:0 (0:0)
/Bešagić 76/

Željezničar - Borac (20.45)

Odigrano u petak:

Sarajevo - Posušje 3:0 (1:0)
/Renan Oliveira 45+3, Zljkić 68 pen, 74/

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (21.00)

Odgođeno:

Zrinjski - Velež



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC