• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten se vratio i riješio meč na Koševu! Ziljkić dvostruki strijelac u pobjedi Sarajeva!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Posušje upisalo novi poraz, ovog puta od Sarajeva na čijoj klupi je debitovao Simon Rožman

 Premijer liga BIH Sarajevo Posušje Izvor: Facebook/FK Sarajevo

Nakon poraza od Sloge Doboj fudbaleri Sarajeva iskupili su se svojim navijačima ubjedljivom pobjedom 3:0 protiv Posušja.

Tvrdo prvo poluvrijeme ipak je završeno vođstvom Sarajlija, a onda je ekipa Simona Rožmana stigla i do ubjedljive pobjede na debiju slovenačkog stručnjaka na klupi bordo tima.

Pogodak Renana Oliveire u posljednjim sekunda prvog poluvremena i dva pogotka Almedina Ziljkića riješili su meč na Koševu, na kojem se još dva puta zatresla stativa.

Nije bilo mnogo prilika u prvom poluvremenu, o čemu govori i samo jedan šut u okvir gola na obje strane, ali upravo iz te šanse Sarajevo je stiglo do prednosti.

Čak i tada bordo tim je imao sreće. Ziljkić je ubacio iz slobodnog udarca, golman Posušja je „boksovao“ loptu, ali ne najbolje i ona se od Oliveire praktično odbila u mrežu.

Sarajevo je bilo mnogo bolje u prvih 45 minuta, a već u petom imali su odličnu šansu za vođstvo, kada je Ziljkić u šesnaestercu vratio za Vrančića, a ovaj dobro šutirao, međutim, pogodio je stativu.

Pet minuta kasnije Oliveira je iskoristio nepažnju protivnika i ukrao jednu loptu, ušao u šesnasterac i gađao suprotni ugao, ali je lopta završila pored gola.

Vrančić je imao još jedan pokušaj u 30 minuta, kada je lopta otišla preko gola, a najbolju priliku za Posušje, praktično jedinu pravu imao je Boban kada je u 42. minutu pogodio spoljni dio mreže.

Imalo je Posušje priliku da preokrene stvari, stigne do izjednačenja što bi možda odvelo utakmicu u potpuno drugom smjeru, ali je Šahinović u 58. minutu odbranio pokušaj Bobana u situaciji "jedan na jedan".

To kao da je trznulo domaće, koji su ponovo preuzeli inicijativu, a u 65. minutu, mogao je Oliveira do drugog pogotka, ali je njegov volej završio pored gola.

Ipak, u 69. minutu Sarajevo je stiglo do 2:0. Bekavac je skrivio jedanaestarac, a siguran realizator bio je Almedin Ziljkić, koji je pogodio usred bakljade domaćih navijača.

Samo pet minuta kasnije kapiten Sarajeva, koji je propustio duel prvog kola protiv Sloge ponovo je zatresao mrežu. Ziljkić je pobjegao čuvarima i rutinski poslao loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Nedugo zatim, Ziljkić je svoje mjesto prepustio Adalbertu Penjarandi koji je upisao svoj debi u dresu bordo tima.

Posljednju veliku šansu na utakmici vidjeli smo u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Čataković dobro reagovao nakon centaršuta i u teškoj poziciji šutirao glavom, ali se lopta odbila od stative.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC