• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna odluka De Hee - ako ne stigne poziv, završava karijeru!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni golman David De Hea želi ulogu startera u nekom od najboljih klubova - ili će završiti karijeru.

 david de hea možda završi karijeru  Izvor: Profimedia

Kako prenose pojedini britanski mediji, slavni golman David De Hea (32) blizu je odluke da završi profesionalnu karijeru! Iskusni čuvar mreže koji je godinama branio gol Mančester junajteda poslednjih nekoliko mjeseci je bez angažmana nakon što mu je istekao ugovor u Engleskoj, a kako prave ponude za nastavak karijere nisu stigle, on razmišlja i o kačenju rukavica o klin.

U jednom trenutku je djelovalo da bi Real Madrid mogao da krene po njega, ali su se opredijelili da povrijeđenog Tiba Kurtou mijenja Kepa Arizabalaga, što je De Hei zatvorilo vrata. Propala je i opcija odlaska u Bajern Minhen, a unosne ponude iz SAD i Saudijske Arabije nikada nije ni razmatrao ozbiljno.

Po njegovim riječima, želi da brani za neki od najboljih klubova u Evropi, a kako se niko od njih ne interesuje za usluge dugogodišnjeg reprezentativca Španije, on je na prekretnici. Mogao bi već u narednim danima da donese odluku da je sa profesionalnom karijerom gotovo i da se u narednom periodu okrene nekim drugim obavezama.

David De Hea će tek u novembru napuniti 33 godine i mnogi smatraju da bi tek trebalo da uđe u najbolje golmanske godine. Nije mali broj primjera njegovih kolega koji su se razbranili u poznim igračkim godinama, ali kod Davida je situacija drugačija. Dolazak Erika ten Haga u Mančester junajted zatvorio mu je vrata u klubu, a sada je neprikosnoven među stativama Andre Onana koji odlično igra nogom i tek prosječno brani za tim sa Old Traforda.

Sa druge strane, De Hea je bio veoma pouzdan kada su u pitanju odbrane i nekoliko sezona je bio među najboljim igračima kluba, ali se uopšte ne uklapa u kalup modernih golmana. Ne voli da igra u polju, nije dobar u začetku napada i igra nogom mu je jedna od najvećih mana. I pored toga napravio je impresivnu karijeru. Nakon odbrana u dresu Atletiko Madrida, čije je dijete, preselio se u Mančester gdje je gol Junajteda čuvao punih 12 sezona. U dresu Španije ima 45 nastupa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC