• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ide po najtežu pobjedu - u Partizanovoj kući: Mora da uradi što godinama nije uspjela, da osvoji Humsku

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda se tradicionalno muči i ne uspijeva da pobijedi na stadionu Partizana. Pred 171. vječiti derbi pred njom je zadatak da sruši tu neprijatnu tradiciju.

 Crvena zvezda pod imperativom pobjede nad Partizanom Izvor: MN PRESS

Dok ovaj vikend protiče bez utakmica "vječitih", jer je Partizan odigrao svoj meč u petak, a Zvezda odložila protiv TSC-a, temperatura pred 171. "vječiti" derbi počela je da raste danima pred početak.

Tome su svakako doprinijeli loši nastupi crveno-bijelih u poslednjih mjesec dana, tokom kojih su doživjeli poraze od Voždovca i Čukaričkog, uz blijedu igru i protiv Novog Pazara na "Marakani".

Za to vrijeme, i Partizan je prolazio kroz muke u Superligi nakon eliminacije iz Evrope, ali je ipak nalazio načine da pobjeđuje i da dočeka derbi kao prvoplasirani, sa šest uzastopnih trijumfa u prvenstvu i bez poraza ove sezone.

Tim Igora Duljaja je trijumfom protiv Železničara u Pančevu odmakao Zvezdi četiri boda prednosti i poslije "vječitog" derbija takođe će ostati ispred crveno-bijelih, što nije situacija kakvu su u Humskoj imali prethodnih sezona. Isto tako, iako je i dalje rana faza sezone i iako je odigrano samo sedam kola, Zvezda je već suočena sa imperativom pobjede u "vječitom derbiju", jer u suprotnom crno-bijeli mogu da steknu čak sedam bodova prednosti, što je ogromna razlika u srpskom fudbalu, bez obzira na to u kom mjesecu je ostvarena.

Crvena zvezda je na gostovanju Mančester sitiju doživela poraz uz pristup koji hrabri navijače nakon razočaravajućih igara u Superligi. Pred timom Baraka Bahara sada je meč u kojem mora da izađe sa istim stavom na teren, ali i sa obavezom da krene na pobjedu, koja je prethodnih godina bila neostvariva za crveno-bijele. To govori i istorija, jer je Zvezda posljednji put pobijedila Partizan u "vječitom derbiju" na stadionu u Humskoj prije sedam i po godina, 27. februara 2016, u 150. vječitom derbiju, golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire poslije preokreta.

Od tada je u Partizanovoj kući odigrano osam derbija i crno-bijeli su dva puta pobijedili, posljednji put u septembru 2019, u 161. derbiju, golovima Sejdube Sume i Zorana "Bambija" Tošića. Nakon toga se podrazumijevalo da se mečevi najvećih srpskih klubova u Humskoj završavaju bez pobjednika, jer je čak tri puta bilo 1:1, a ranije u 2023. bilo je 0:0, u 170. i za sada posljednjem derbiju.

Anketa

Ko pobeđuje u 171. večitom derbiju?

  • Partizan

    19.05% (4)

  • Crvena zvezda

    61.9% (13)

  • Biće nerešeno

    19.05% (4)

Ko pobeđuje u 171. večitom derbiju?

Rezultati

Statistika i novija istorija ne ide u prilog crveno-bijelima, ali nakon dobrog nastupa u Engleskoj i vođstva protiv Mančester sitija 1:0, derbi će biti najteži, ali i najbolji meč koji Zvezda u ovom trenutku može da odigra u Superligi. Da se protiv najtežeg protivnika, na najtežem terenu, vidi da li je Baharov tim ostavio za sobom krizu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC