• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo dva tima sa istoka Evrope igraju u Ligi šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Crvene zvezde večeras počinju takmičenje pred svojim navijačima.

 dva kluba sa istoka evrope u ligi šampiona Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda utakmicom protiv Jang bojsa u srijedu uveče (21:00) počinje novu sezonu u evropskoj eliti pred svojim navijačima. Pun stadion navijača crveno-bijelih tražiće pobjedu od svojih ljubimaca protiv šampiona Švajcarske, a sudeći po najavama iz kluba tribine će biti ispunjene do posljednjeg mjesta. To i ne treba da čudi, jer se u blizini Beograda ne igra Liga šampiona...

Ove sezone predstavnik Srbije imao je direktan prolaz do grupne faze, a to nije bio slučaj sa brojnim drugim državama iz okruženja. Tako se Liga šampiona ne igra u Zagrebu, Atini, Sofiji, Bukureštu, Budimpešti, Mariboru, Beču, Bratislavi, Varšavi ili Pragu! Zapravo, ako se gleda kompletan evropski istok, samo se još u Istanbulu igra najbolji evropski fudbal!

Taj grad udaljen je od Beograda čitavih 948 kilometara, dok je bliži samo Salcburg, koji moramo smatrati pod Centralnom Evropom. Do grada na zapadu Austrije predstoji vam vožnja od oko 660 kilometara, pa veliki uspjeh Crvene zvezde i mečevi protiv najboljih timova dobija dodatno dobijaju na značaju - ostali mečevi u elitnom takmičenju neće biti odigrani ni blizu Beograda. 

Zbog ratnih dešavanja u Ukrajini Šahtjor se nije iz Donjecka preselio u Kijev ili neki drugi grad na istoku Evrope već u Hamburg, gde će biti domaćin tokom čitave grupne faze. Nakon te odluke na istoku kontinenta ostala su samo dva kluba - Crvena zvezda u Beogradu i Galatasaraj u Istanbulu.

Ostali klubovi propustili su svoje prilike u kvalifikacijama. Sreće ili znanja nisu imali predstavnici nijedne od tri baltičke zemlje, zatim Poljske, Bjelorusije, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Grčke i ostalih država iz našeg okruženja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC