• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši as Partizana prestravio Švajcarce: "Tamo srce pada u gaće!"

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Jang bojsa moraće da obrate pažnju i da im se noge ne "odsijeku" prije početka meča.

 crvena zvezda jang bojs priča o tunelu  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda želi pobjedu protiv Jang bojsa i ogroman korak ka proljeću u evropskim takmičenjima, a gosti iz Švajcarske imaju druge brige - jedna od najvećih je atmosfera na stadionu, odnosno navijanje punih tribina navijača crveno-bijelih. Neće im biti svejedno kada se iz svlačionica zapute ka terenu, kroz tunel koji je već decenijama na lošem glasu u Evropi!

Njime je prošao i jedan švajcarski novinar, koji je prepričao svoje iskustvo, a zatim konsultovao jednog bivšeg srpskog fudbalera i jednog aktuelnog prvotimca švajcarskog kluba koji večeras na stadionu "Rajko Mitić" želi da osvoji bodove. Iz njegovih i njihovih riječi jasno je da bi tunel o kojem je čuvenu priču govorio i Siniša Mihajlović mogao da bude jedan od najtežih rivala, zbog svega što nosi za sobom...

"Da biste došli do terena morate da prođete kroz tunel i pravi pirotehnički pakao koji prave Zvezdini navijači. Napravite najtežih 100 koraka u karijeri. Tunel ide ispod Zvezdine tribine, ispod Delija, najtvrđih i najžešćih Zvezdin ultrasa. Od zaglušujuće buke ne može ništa da se čuje", navodi se na sajtu Blika, u tekstu koji je Alain Kunc potpisao nakon što je posjetio stadion u Beogradu. 

Nekadašnji prvotimac Partizana, a zatim član čak pet timova koji se takmiče u švajcarskom fudbalu Goran Obradović (47) bio je sagovornik ovog lista. On je kroz tunel na stadionu Crvene zvezde prolazio kao njen najveći rival, a Švajcarcima je otkrio da će Jang bojsu biti još teže nego njemu na "vječitom derbiju"...

"Velika je razlika da li ćete izaći iz ovog tunela u dresu Jang Bojsa ili Partizana. Zašto? Pa, na derbijima je pola stadiona uvijek bilo za mene. U slučaju Jang Bojsa, imate cijeli stadion protiv vas. Da li je tunel zastrašujući? Prije svega dužina tunela povećava pritisak na igrača svakim korakom. Srce ti skoro padne u gaće", kaže Goran Obradović.

Sagovornik švajcarskog lista bio je i kapiten Fabijan Lustenberger koji je prije četiri godine igrao dvomeč protiv Zvezde, a sada je ponovo u konkurenciji za tim. "Ranije je tunel bio premazan crvenom bojom, koja me je podsjećala na krv. Danas je islikan lijepim grafitima. Tunel je veoma dug! A kada izađete i već vas čeka 50.000 ljudi i zviždi, onda znate šta znače pravo raspoloženje i uzavrela atmosfera. Sve je to veoma originalno i posebno, ali kul", dodao je Lustenberger koji ove sezone uglavnom sa klupe prati utakmice. Prije četiri godine bio je kapiten na oba meča protiv Zvezde i odigrao je svih 180 minuta u dvomeču.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC