• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promijenjen rezultat Zvezdine utakmice! Slavili u Kragujevcu 4:3, a zbog greške odlučeno: Par-forfe!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Meč između Crvene zvezde i Radničkog će gotovo izvjesno biti registrovan službenim rezultatom.

 Meč Radnički Crvena zvezda biće registrovan 0:3 Izvor: MI/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je pobijedila Radnički iz Kragujevca 4:3 (3:2) u jednoj od najboljih utakmica sezone u Superligi, ali po svemu sudeći taj rezultat će se mijenjati. Preciznije, najvjerovatnije će meč biti registrovan službenim rezultatom za Crvenu zvezdu (3:0) zbog grube greške sekretara stručnog štaba Radničkog koja je dovela i do prekida utakmice početkom drugog poluvremena kada je "skočila" klupa šampiona Srbije.

Trener domaćeg tima Feđa Dudić je poslije meča priznao da je "njihov čovjek" krivac za zabunu pošto je u igru ušao Miloš Vidović, odigrao oko tridesetak sekundi, a potom je primijećeno da uopšte nije ni u protokolu. Umjesto njega za meč je registrovan njegov prezimenjak Uroš Vidović koji nije ni bio na klupi.

Kada su iz stručnog štaba Baraka Bahara primijetili ovu grešku, prije svih sekretar Goran Negić, obavijestili su četvrtog arbitra Stanka Ostraćanina i objasnili mu da Miloš Vidović ne može da nastavi meč. U tom trenutku glavni sudija Novak Simović je zatražio od ovog fudbalera da izađe sa terena, umjesto njega je ušao Tomović, a iako smo vidjeli dva sjajna gola u nastavku - čini se da je to bilo potpuno uzalud jer meč nije regularan i biće poništen.

Prema Članu 61 iz Pravilnika o fudbalskim takmičenjima u Srbiji, meč se registruje službenim rezultatom par-forfe (3:0) u korist tima čiji je protivnik "nastupio sa igračem koji za njega nije registrovan". Po svemu sudeći, biće poništeni golovi Ivanića i Olajinke, kao i Gluščevića, Činedua i Zorića.

Ostaje još da se vidi da li Radnički iz Kragujevca, kao i delegata, odnosno sudije utakmice, očekuje i određena kazna Disciplinaca Fudbalskog saveza Srbije zbog ovakvog propusta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC