• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Voždovca bijesan nakon utakmice: "Ovo je najveći problem srpskog fudbala!"

Autor Dušan Ninković

Nakon što je ekipa Voždovca osvojila bod na gostovanju Čukaričkom trener Marko Savić se žalio zbog užasnih uslova za igru.

 Trener Voždovca o terenima u Srbiji Izvor: MN PRESS

Mali beogradski derbi u Superligi Srbije odigrali su u nedjelju uveče Čukarički i Voždovac, a na Banovom brdu nije bilo pobjednika - 1:1!

Gosti su poveli preko Borisava Burmaza, domaćin izjednačio preko Lutera Singa, a ako biste upitali trenera "Zmajeva" Marka Savića (39) nijedna od ta dva detalja nije obilježio ovaj susret. Po njegovom mišljenju najjači utisak je užasna travnata podloga na stadionu Čukaričkog.

Jedan od najvećih problema srpskog fudbala posljednjih godina jeste infrastruktura, a problem koji dugo postoji ove jeseni "preselio" se i na Banovo brdo. Talentovane ekipe Čukaričkog i Voždovca morale su da igraju meč na izuzetno teškom terenu, što je zaključio i Marko Savić, mladi stručnjak koji je sa ekipom Levadije bio šampion Estonije.

"Mnogo teško i mnogo ružno i jako mi je žao što su dvije veoma talentovane ekipe odigrale ovako utakmicu. Možda je za bilo publiku interesantno, pošto je bilo dosta šansi, ali meni je žao igrača. Apsolutno ne mogu da pokažu koliko su talentovani“, počeo je Savić i dodao:

"Ovo s evropskim fudbalom ima malo dodirnih tačaka. Kvalitet terena je najveći problem srpskog fudbala. Čukaričkom čestitam, to je odlična ekipa, jako nas dobro predstavlja u Evropi. Ovo sa njima nema veze, ali... Ja ovu utakmicu ne mogu ni da gledam ni da analiziram. Evo, obrisaću je iz kompjutera, vjerujte."

Podsjećamo, nedavno je na stadionu Čukaričkog izgubila Crvena zvezda (2:1), a i tada se dio fudbalske javnosti žalio na stanje terena. Travnata podloga koja je godinama bila na veoma visokom nivou sada nije za ponos, pa je Čukarički visoko na listi klubova koji bi u narednom periodu mogli da dobiju hibridni teren, poput onih koji su već urađeni na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

Kada će to biti sprovedeno u djelo, ostaje da se vidi. Za sada je jasno da Čukarički Konferencijsku ligu igra u Leskovcu i da tamo nema problem sa travom, osim uobičajenog održavanja koja bude unapred najavljeno. Podsjećamo, Čukarički je tokom godine nekoliko puta najavljivao kompletnu rekonstrukciju stadiona na Banovom brdu, a u sklopu nje moglo bi da se poradi i na sređivanju terena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC