• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penal u 94. minutu spriječio bruku: Holanđani jedva spasili živu glavu, Van Dajk srušio Grke!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Holandije je bila na samo nekoliko minuta od propuštanja Evropskog prvenstva!

 Holandija pobijedila Grčku golom iz penala u nadoknadi Izvor: Profimedia

Kako se izvukla Holandija! Reprezentacija koja pretenduje na medalje i visok plasman mogla je vrlo lako da ostane bez Eura, zapravo su je od toga dijelili minuti. Ušli su u pretposljednje kolo kvalifikacija sa devet bodova, tri manje od drugoplasirane Grčke u svojoj grupi i na gostovanju su savladali Helene tek golom iz penala u 94. minutu! 

Imala je Holandija šansu i ranije da ovaj meč uvede u mirniji ritam jer je penal u 94. minutu bio drugi koji je sviran na meču, a prije toga je sudija pokazao na bijelu tačku u 28. minutu, ali je tada Vut Veghorst promašio najstrožu kaznu. Gledao je sudija snimak i u 100. minutu utakmice, ali tada nije dosudio penal za Holandiju. Pošto do kraja kvalifikacija Holandija ima dva meča, a Grci samo još duel sa Francuskom ova pobjeda vjerovatno znači i prolaz na Evropsko prvenstvo za "Oranje". 

U jako bitnom meču Slovačka je vjerovatno obezbijedila odlazak na Euro pošto je na gostovanju golom Duriša u 77. minutu savladala Luksemburg. Pošto je Bosna i Hercegovina u duelu koji je obilježio skandal oko Kristijana Ronalda poražena 5:0 od Portugala Slovake sada samo teorija dijeli od velikog takmičenja. Island koji je u toj grupi savladao je Lihtenštajn 4:0. U utakmici bez rezutlatskog značaja Irska je pobedila Gibraltar 4:0.

U prvom meču dana Austrija je savladala Azerbejdžan 1:0 i tako se plasirala na Euro, a duel Belgije i Švedske u istoj grupi prekinut je na poluvremenu pošto su igrači saznali za smrt dva navijača na ulicama Brisela i nisu željeli da nastave meč.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC