• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izraelci tražili od Ukrajinaca da odlože meč: Kad su dobili odgovor, zanijemili su - "Ko je u ratu, ne ponaša se tako!"

Makabi iz Tel Aviva ne može da veruje da Zorja iz Ukrajine nije željela da odloži meč.

 Zorja odbila da odgodi utakmicu protiv Makabija Izvor: Profimedia/AFP/Jack Guez

Ukrajinski klub Zorja, u kome je do nedavno radio Nenad Lalatović, odbio je da odloži utakmicu trećeg kola Konferencijske lige protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva. Razlog zbog kog su iz Makabija tražili odlaganje utakmice je naravno rat u Izraelu, međutim iz druge zemlje u kojoj je ratno stanje skoro dvije godine - nema pozitivnog odgovora. Štaviše, oni su se obratili saopštenjem i poručili su ljudima iz UEFA da im ne pada na pamet da izađu u susret Makabiju.

Meč je trebalo da se odigra na "Blumfild" stadionu u Tel Avivu, gdje skoro dvije nedjelje nema sportskih događaja, ali Ukrajinci neće ni da čuju za probleme Izraelaca. Uz poruku da "razumiju aktuelnu situaciju" i poruku osude svega što se desilo, dodaju i da ne mogu to da prihvate jer u novembru imaju gust raspored.

"U isto vrijeme i pored svega ovoga, podsjećamo vas da je i naša zemlja u ratu više od godinu i deset mjeseci. Za sve to vrijeme naš narod, naši navijači i tim su preživjeli mnogo toga. Morali smo da napustimo naše domove i da započnemo život ispočetka negdje drugo. I još se borimo. I za sve to vrijeme nismo nijednom tražili da se naše utakmice odlažu", poručili su iz Zorje Luhansk i tako iznervirali sve u Izraelu.

"Oni koji znaju šta je rat se ne ponašaju ovako", navodno je poručio neko od čelnika Makabija, prenosi izraelski portal "Sport 5" i dodaje da klub trenutno funkcioniše bez stranaca koji su napustili zemlju, uključujući i trenera Robija Kina koji je posljednjim naporima stigao do u Grčku.

Za to vrijeme, košarkaški klubovi iz Izraela imaju dozvolu da "zamijene domaćinstva", a sada ispituju i da li mogu da igraju domaće mečeve u Beogradu, Nikoziji ili Atini.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delije Derventa

Neko malo ljubomoran sto nije u centru pažnje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC