• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čega se plašim? Trećeg svjetskog rata!" Trener Legije pred okršaj sa Zrinjskim: Potrebni su nam vjera i karakter!

Autor Dragan Šutvić

Slavni poljski klub dolazi u Mostar nakon četiri vezana poraza, ali trener Kosta Runjaić uvjeren je da negativan niz može da se prekine u duelu sa Zrinjskim.

 zrinjski legija kosta runjaić Izvor: Leszek Szymanski/PAP

Ovaj četvrtak je rezervisan za novi evropski spektakl u Mostaru, gdje će Zrinjski od 21.00 čas odmjeriti snage sa Legijom u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige.

Poljski klub, predvođen trenerom Kostom Runjaićem, u Hercegovinu je stigao nakon četiri vezana poraza u svim takmičenjima. Posljednji je upisan proteklog vikenda, u duelu sa Slaskom (4:0) u okviru domaćeg prvenstva, međutim bivši strateg nekoliko njemačkih klubova rekao je, na konferenciji za novinare, da panike nema.

"Čega se trenutno najviše plašim? Izbijanja Trećeg svjetskog rata. Prošlost je prošlost. Iz toga smo izvukli zaključke i gledamo u budućnost. Atmosfera je veoma dobra, nastavljamo sa radom. Nismo zadovoljni posljednjim mečevima, svaka naredna je najvažnija. Moramo ponovo da budemo uspješni. Uložićemo mnogo truda u to, svjesni smo toga. Znamo šta radimo dobro, a šta pogrešno. Uradili smo veoma detaljnu analizu. Napravili smo previše grešaka u posljednjim utakmicama koje ne priliče timu našeg nivoa, to je nešto što ne prihvatamo. Tim mora da pokaže karakter i uvjeren sam da ćemo uz odgovarajuću energiju i stav izaći na kraj sa ovim izazovom", istakao je osvajač poljskog Kupa sa Legijom.

Izvor: EPA-EFE/Bo Amstrup

Vjeruje nekadašnji trener Duizburga, Kajzerslauterna i Minhena 1860 da je večerašnji rival najveći kandidat za osvajanje premijerligaške titule.

"Za mene je ovo najjača ekipa u svojoj ligi. Odlično su se ponašali u posljednjim utakmicama, pobijedili su AZ Alkmar, a potom su primili gol u nadoknadi vremena protiv Aston Vile. To pokazuje da se radi o jakom timu koji igra karakterno. Oni mogu da se brane i daju golove. Veoma su opasan tim i mogu da vas kazne ako uđete u meč bez odgovarajuće koncentracije. Igranje u Konferencijskoj ligi za njih je prilika da se obogate, što je izuzetno važno za budžet, ali mogu da se pokažu i na evropskoj sceni, što može rezultirati prelaskom igrača u jače lige u budućnosti."

Prema njegovim riječima, neki od najvažniji faktora u večerašnjem odmjeravanju snaga biće vjera u sopstvene mogućnosti i karakter.

"Treba da se borimo do kraja, da ostanemo posvećeni. Potrebna nam je vjera, stav svi za jednog – jedan za sve. Na prošloj konferenciji sam rekao da ćemo napraviti neka poboljšanja u našoj igri. Ovo je takođe novi izazov za mene. Moramo da izađemo iz ovoga zajedno. Dajem sve od sebe i znam da tim radi isto. Potreban je karakter. Šesnaest mjeseci smo radili na našem stilu igre u napadu i odbrani. Moramo preuzeti odgovornost za svoj stav. Vrijeme uspjeha je iza nas, doživjeli smo mnogo toga dobrog i najvažnije je kako se njime upravlja. Sada je teži period, ali to je samo novo poglavlje", zaključio je Runjaić.

Sve četiri ekipe u ovoj grupi (Zrinjski, AZ Alkmar, Aston Vila i Legija) imaju po tri boda pred ovo kolo.

KONFERENCIJSKA LIGA – grupa E, treće kolo

AZ Alkmar – Aston Vila (18.45)

Zrinjski – Legija (21.00)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC