• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni fudbaler "napljuvao" Argentinca: "Niko nije bolji od Halanda, ovo je farsa"

Autor Milutin Vujičić

Lotar Mateus smatra da je Lionel Mesi nezasluženo osvojio "Zlatnu loptu".

 Lotar Mateus o Lionelu Mesiiju Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Argentinski fudbaler Lionel Mesi dobio je "Zlatnu loptu" za sezonu 2022/23, što mu je osmi put u karijeri da je podigao ovo najveće individualno priznanje u fudbalu. Mesi je trijumfovao ispred Erlinga Holanda (Mančester siti) i Kilijana Mbapea (PSŽ), prvenstveno zbog toga što je kao najvažniji igrač - odveo Argentinu do titule na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Mesijeva sezona u Pari Sen Žermenu nije bila sjajna, potom je još otišao u Ameriku u redove Intera iz Majamija, dok je najveći konkurent Erling Haland "rešetao" u Premijer ligi i Ligi šampiona - i osvajao ova takmičenja. Zbog toga ima mnogih koji smatraju da je nepravedno što Norvežaninu nije pripala nagrada za fudbalera godine, a među najglasnijim protivnicima takve odluke je legendarni njemački fudbaler Lotar Mateus.

"Haland je bio bolji od Mesija tokom čitave godine", poručio je bijesni Nijemac, nekadašnji trener Partizana: "Mesi nije zasluženo dobio ovu nagradu i ovo dokazuje da se Svjetsko prvenstvo vrednuje više od svega drugog. Za mene, niko nije bio bolji od Halanda. On je bio najbolji u proteklih 12 mjeseci".

Prema njegovim riječima, Holand je osvojio važne trofeje sa Mančester sitijem (tripla kruna), a uz sve to je postizao ogroman broj golova. Tako je na 53 utakmice postigao 52 gola uz još devet zabilježenih asistencija, ali ga nije bilo u završnici Lige šampiona kada je Siti morao bez njegovih majstorija. Uz to, sa reprezentacijom Norveške nije ni igrao na Svjetskom prvenstvu, što je minus u čitavoj priči.

"Iako sam oduvijek bio Mesijev fan, ovo je farsa", izjavio je Lotar Mateus za njemački "Skaj", podigavši tako ozbiljnu buru u svjetskom fudbalu, ali je ipak Mesi otišao kući sa "Zlatnom loptom" i suprugom Antonelom Rokuco.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC