• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ne pušta svog fudbalera na Kosovo!

Autor Dragan Šutvić

Omri Glazer neće braniti za reprezentaciju Izraela u Prištini.

 crvena zvezda ne pušta omrija glazera na kosovo  Izvor: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Crvena zvezda je odlučila da neće dozvoliti svom golmanu Omriju Glazeru da brani za Izrael u Prištini. U pitanju je susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine koji je trebalo da se odigra još sredinom oktobra, ali ga je UEFA odložila za 12. novembar zbog toga što fudbalerima Izraela nije bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo poslije napada Hamasa.

Prema izvještajima kolega iz Izraela, razlog zbog kog Crvena zvezda ne dozvoljava Glazeru da brani za reprezentaciju protiv tzv. Kosova je taj što strahuju za njegov život poslije sukoba Srba i "kosovske policije" u Banjskoj. U tom sukobu u septembru ubijena su trojica Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije i porasle su tenzije. Međutim, Crvena zvezda zapravo nije u obavezi da "pusti" Glazera na taj meč jer nije u pitanju zvaničan FIFA termin - i samo dan ranije srpski šampion igra meč protiv Železničara u Superligi.

Takođe, treba istaći da će UEFA imati veliki izazov kada je u pitanju organizacija predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Prištini između "Kosova" i Izraela, pošto će to biti prva međunarodna utakmica za državni tim od početka sukoba. Bezbjednosne mjere moraće da budu na nikad većem nivou, pošto bi Izraelci mogli da budu na meti dijela navijača, što svakako donosi glavobolju organizatorima.

Neće biti iznenađenje ako UEFA u narednim danima ponovo bude vijećala oko zakazane utakmice tzv. Kosova i Izraela, dok je odluka Crvene zvezde oko golmana Omrija Glazera konačna. Podsjetimo, ove sezone Glazer je jedan od najboljih aktera tima, a na prethodnom meču doživio je manju povredu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC