• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija otkrila razlog zabrane dolaska "Manijaka": Navijači Borca spremali napad na njih!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučka policija saopštila da su navijači Borca spremali napad na fanove Željezničara na području Banjaluke.

 Navijači Borca spremali napad na Manijake Izvor: Facebook/FK Borac

Veliki derbi između Borca i Željezničara igra se danas od 15.15 časova, a na njemu neće biti gostujućih navijača.

Popularnim "Manijacima“ zabranjen je dolazak u Banjaluku, a nakon što su reagovali i navijači Borca i usprotivili se takvoj odluci, oglasila se i banjalučka policija i otkrila razlog zabrane.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Banjaluka, nakon provjera došli su do saznanja da navijači Borca spremaju napad na sarajevske navijače na području Grada Banjaluka.

Saopštenje PU Banjaluka prenosimo u cjelosti:

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, su nakon izvršenih operativnih provjera i prikupljenih obavještenja u vezi sa održavanjem fubalske utakmice 14. kola Premijer lige BiH, koja će se održati dana 12.11.2023. godine na Gradskom stadionu u Banjaluci između Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke i Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva, donijeli bezbjednosnu procjenu da bi na navedneom događaju moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

U skladu sa tim, Policijska uprava Banjaluka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Кantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača Fudbalskog kluba Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači Fudbalskog kluba Borac spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja, odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banjaluka.

Imajući u vidu naprijed navedeno, te činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incideniti prilikom kojih su policijski službenici kod obe grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete, Policijska uprava Banjaluka nije željela da ugrozi bezbjednost samog događaja.
Policijska uprava Banjaluka preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja navedene fudbalske utakmice, kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva", navodi se u saopštenju banjalučke policije.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koji si ti

Kakva šuplja priča od strane MUPa ,pa u ovo ni dijete malo ne bi povjerovalo.Ne možete 300 ljudi da obezbjedili,kako bi ste branili RS

Jaaa

Napad nisu spremali navijači Borca nego nekakvi lešinari zbog kojih normalan čovjek ne može odvesti dijete na utakmicu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC