• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lešinari" protiv zabrane dolaska "Manijaka": Da li ste nesposobni da obezbijedite jednu utakmicu?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Navijači Borca oglasili se o zabrani dolaska navijača Željezničara u Banjaluku.

 lešinari Borac Leotar Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Veliki derbi 14. Kola Premijer lige BIH odigraće u nedjelju do 15.15 časova fudbaleri Borca i Željezničara, a gosti iz Sarajeva biće bez podrške svojih navijača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zabranilo je dolazak "Manijaka" na derbi u Banjaluku, bez konkretnijih informacija o razlozima.

Ova odluka nije razočarala samo navijače Željezničara, već i navijače Borca, popularne "Lešinare" koji su se oglasili o ovoj zabrani. Saopštenje navijačke grupe "Lešinari" objavljujemo u cjelosti.

"Iako su i nama bila zabranjivana gostovanja bez razloga, iako smo vraćani i odstranjivani sa konkretno i sarajevskih stadiona i nikog nije bilo briga, ovaj put imamo potrebu da se oglasimo.

Zašto se MUP RS koji je zabranio gostujuće navijače za utakmicu Borac - Željezničar ne oglasi i navede koji su razlozi zabrane?

Da li su nadležni organi nesposobni da obezbjede jednu običnu utakmicu ili samo neće da rade svoj posao?

Takođe skrećemo pažnju na još jedan bitan detalj koji je postao normalan samo u ovoj vještačkoj državi i nigdje na svijetu, da gostujući navijači dolaze sa zakašnjenjem na utakmice i ne mogu ostati do kraja meča.

Na našoj posljednjnoj utakmici na Кoševu zbog toga nismo vidjeli nijedan pogodak, a takvih primjera je milion.

Da li neko iz policije može reći zašto je to tako i navesti primjer u svijetu ili regionu sličnog postupanja sa gostujućim navijačima. Opet dolazimo do jedina dva logična razloga, ili su nesposobni ili neće da rade svoj posao. Vjerovatno oboje. 

STOP REPRESIJI NAD NAVIJAČIMA!“

Posjetimo da navijači Željezničara nisu bili ni na derbiju protiv Borca koji je odigran u Banjaluci krajem aprila ove godine. Navijači sarajevskog kluba krenuli su tada na put u grad na Vrbasu, ali su vraćeni nakon što su zaustavljeni u blizini Banjaluke.

Prema tadašnjim, nezvaničnim informacijama navijači Željezničara krenuli su u Banjaluku sa šest autobusa i većim brojem privatnih automobila. Pripadnici organa reda insistirali su da samo 260 navijača može da posmatra meč, ali su Sarajlije, navodno, tada odbile takvu mogućnost.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC