• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Piksi spremio za Belgiju? Srbija sa čudnih 11, vrijeme je da Tadićev nasljednik igra

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra protiv Belgije u Levenu.

 Sastav Srbije za utakmicu sa Belgijom Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedjelju od 15 časova igra "meč godine" protiv Bugarske za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a prije toga ih čeka teška provjera. Iako je postojala bojazan da će meč protiv Belgije biti otkazan zbog jake kiše i nevremena u Briselu, dva Saveza postigla su dogovor da se susret odigra u obližnjem Levenu, samo bez prisustva navijača pošto nije bilo moguće u tako kratkom roku organizovati sve bezbednosne provere.

Uz poruku da je u pitanju ozbiljan izazov, iako meč nema rezultatski značaj, Piksi je najavio da će dva tima igrati u kombinovanim sastavima:

"Riječ je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmjena i provjeriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah poslije duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje", poručio je selektor i tom prilikom zapravo "obavijestio" igrače sa manjom minutažom da namještaju štucne.

Srbija neće moći da računa na Lazovića, Gaćinovića, Milinković-Savića, Babića, Mitrovića, Ilića, Ratkova i Lučića, ali od pozvanih igrača selektor i dalje može da oformi vrlo zanimljiv tim, sposoban da se odupre Belgijancima, pošto ne bi bilo sjajno da ni u meč sa Bugarskom uđemo iz lošeg rezultata.

Tako bi moglo da dođe do promjene na golu, pa ćemo vjerovatno vidjeti Predraga Rajkovića od starta, a vrlo moguće čuvara Čelsija Đorđa Petrovića u nastavku meča. U odbrani je najmanje igrača i stoga će tu biti najmanje promena, pa bi Eraković trebalo da počne desno, Veljković u sredini, a Pavlović lijevo. U kombinaciji su praktično još samo Gudelj i Milenković.

Na mjestu desnog beka očekuje se Nemanja Radonjić, u sredini veznog reda bi mogli da vidimo Nemanju Maksimovića i Ivana Ilića, dok bi lijevo šansu trebalo da dobije Filip Mladenović

U špicu deluje da je došlo do "podijele" da Mitrović igra protiv Bugarske od starta, a da Vlahović napadne Belgijance, dok bi iza njega u tom slučaju trebalo da djeluju Lazar Samardžić i Filip Đuričić. Ipak, selektor je navikao da nas svaki put iznenadi, tako da čekamo da vidimo šta je ovoga puta spremio...

Ovo je očekivani sastav Srbije: Rajković - Eraković, Veljković, Pavlović - Radonjić, Ilić, Maksimović, Mladenović - Samardžić, Đuričić i Vlahović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC