• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsiju prijeti kazna, Abramovič "provaljen"! Otkriveni tajni računi i dokumenta, u sve "upetljani" i Srbi

Čelsi bi mogao da bude kažnjen zbog sumnjivih "ofšor" računa i uplata Romana Abramoviča.

 Čelsi čeka kazna zbog kršenja finansijsog fer-pleja Izvor: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Britanski list "Gardijan" objavio je informaciju da je bivši vlasnik Čelsija, Roman Abramovič "tajnim isplatama" kršio pravila o finansijskom fer-pleju i da bi zbog toga sada klub sa "Stamford bridža" mogla da dočeka velika kazna. Iako je Abramovič bio primoran da proda Čelsi u martu 2022. godine zbog rata u Ukrajini, klub bi sada mogao da ostane bez bodova ako se utvrdi da su dokumenti validni.

Prema njima, u pitanju su desetine miliona evra koje su tokom prethodnih deset godina prebacivane na "ofšor" račune ruskog oligarha, i sve su obavljene u korist Čelsija, tako da se nameće pitanje da li se one nalaze i u podacima sa kojim su raspolagali i fudbalska tijela zadužena za monitoring. Između ostalog, u transakcijama se bilježe benefiti za agenta Edena Azara, potom brata Bertranda Traorea, pomoćnog trenera Antonija Kontea i još veliki broj zvaničnika Čelsija... Takođe, primjećeno je i da su ostale uplate bile povezane sa transferima Vilijana i Samjuela Etoa, koji su došli iz Anžija Mahačkale.

U dokumentima koji su prikupljeni, pojavljuje se i informacija da je Abramović potrošio i najmanje sedam miliona evra u periodu od 2005. do 2017. godine u poslovima sa Zoranom i Vladicom Lemićem. Oni su bili njegovi i najvažniji savjetnici, a navodi se da su učestvovali u sklapanju transfera Arjena Robena, Branislava Ivanovića, Nemanje Matića i trenera Karla Ančelotija.

Vodeći sportski advokati navode za "Gardijan" da su neke od isplata možda prekršila pravila finansijskog fer-pleja i propise Premijer lige, zbog kojih će klub u narednim mjesecima sigurno biti pod prismotrom i neće biti iznenađenje ako ih sačeka kazna. Na sve to, Čelsi je u posljednjih godinu dana sa novim vlasnikom Todom Bolijem potrošio milijardu evra na nove fudbalere i čak i zbog toga se spekuliše da bi mogli da budu kažnjeni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC