• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos kakav Premijer liga ne pamti: Za ovo su potrošili milijardu! 5 golova priznato, 5 poništeno u ludnici od derbija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čelsi je prvi tim koji je pobijedio Totenhem ove sezone, u derbiju za pamćenje, 4:1. Het-trik Nikolasa Džeksona.

 Nevjerovatna utakmica Totenhem Čelsi Izvor: Simon Dael/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čelsi je prvi tim koji je nanio Totenhemu poraz ove sezone, 4:1, golovima mladog Kola Palmera (20) iz penala u 35. minutu i strijelca het-trika, bivšeg centarfora Viljareala Nikolasa Džeksona (22) u 75, 94. i 97. minutu.

Na drugoj strani, lider Premijer lige igrao je skoro sat vremena sa devetoricom igrača, jer je Romero ko zna koji put bio pregrub i ponovo bio isključen zbog starta na Encu Fernandezu, a van igre je morao i Destini Udogi, zbog brutalnog starta na Rahimu Sterlingu, napadaču Čelsija, u 55. minutu. Sudija Majkl Oliver znao je šta radi i imao je posla i sa trenerom Totenhema Ejndžom Postekogluom, koji je takođe dobio žuti karton.

Tim australijskog stručnjaka izdržao je i tako desetkovan do 75. minuta, do kada je imao u ruci bar bod stečen golom Dejana Kuluševskog u 6. minutu. Na četvrt časa do kraja Sterling je istrčao brzi napad, dodao loptu Džeksonu, kome je preostalo samo da je ubaci u gol domaćina. Iako je Erik Dajer uzvratio pogotkom za šok-izjednačenje domaćih, taj pogodak je poništen zbog ofsajda. U nadoknadi vremena Džekson je ipak dovršio posao i donio Čelsiju jednu od najvećih pobjeda ove godine. Mnogi su kritikovali Amerikanca Toda Bolija što je napravio potpuni haos trošeći milijardu na tim koji ne pruža ono što se očekivalo, ali ta milijarda je ove noći ipak donijela sigurno najveću radost navijačima "plavaca" ove sezone.

Sa druge strane, Totenhem je u košmarnoj noći morao rano da izvede iz igre najbitnijeg defanzivca Mikija Van De Vena i ključnog vezistu Džejmsa Medisona. Sudija Oliver poništio je Sonu gol za Totenhemovih 2:0 u 14. minutu zbog ofsajda, potom nije priznao gol Rahimu Sterlingu zbog igranja rukom, Mojzesu Kaisedu zbog ofsajda, kao i Eriku Dajeru nakon Čelsijevog vođstva 2:1, takođe zbog ofsajda. 

I pored svega, Postekogluu i njegovom Totenhemu se mora odati priznanje na hrabrosti, jer je i sa devetoricom igrača na terenu komandovao napad. A to je ovako izgledalo:

Nakon poraza Totenhema, Mančester siti je prvi na tabeli sa 27 bodova, Totenhem ima 26, a Čelsi je deseti, sa 15 osvojenih poena. Pod vođstvom Maurisija Poketina, bivšeg menadžera "pijevaca", tim sa Stamford Bridža večerašnjim nastupom je nagovijestio mnogo bolje dane za plavi dio Londona.

  • TOTENHEM: Vikario, Poro, Romero, Van De Ven, Udogi, Sar, Bisuma, Kuluševski, Medison, Džonson, Hong-Min Son
  • ČELSI: Sančez, Džejms, Disasi, Tijago Silva, Kolvil, Kaisedo, Fernandez, Palmer, Galager, Sterling, Džekson



Standings provided by Sofascore

Premijer liga

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC