• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija bruji o izjavi Dušana Tadića! Napravio skandal: U Srbiji predsjednik kluba spava sa kapitenovom ženom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Cijela zemlja priča o detaljima iz knjige, u kojoj se navodi da je Dušan Tadić podržao osuđenog Marka Overmarsa.

 Dušan Tadić o Marku Overmarsu Izvor: Profimedia

Nekadašnji fudbaler, reprezentativac Holadnije i direktor Ajaksa Mark Overmars suspendovan je iz tamošnjeg fudbala na godinu dana, jer je sud odlučio da je kriv nakon što su iz kluba u kojem je radio stigle optužbe za neprikladno ponašanje. Protiv Overmarsa su glas digle žene zaposlene u slavnom klubu, pa i nekoliko fudbalerki koje su imale neprijatna iskustva, a u centru pažnje holandskih medija našao se Dušan Tadić čiju izjavu danas citiraju!

Srpski fudbaler bio je svojevremeno kapiten Ajaksa i nakon što je u javnost isplivao skandal u koji je bio umiješan, imao je važnu ulogu. Zajedno sa tadašnjim trenerom Erikom ten Hagom, Tadić je podržao klupskog direktora kojem nije bila ugrožena funkcija u klubu iz Amsterdama. Dušan je za svoju podršku imao neobično opravdanje...

"Tokom prvog sastanka sa Edvinom van der Sarom, Tadić je rekao da ne vidi problem sa tim. Dodao je i da u Srbiji nije neobično da predsjednik kluba spava sa kapitenovom ženom", navodi se u knjizi "Ajaks u krizi" autora Mena de Galana.

Takav komentar srpskog fudbalera i kapitena Ajaksa u tom trenutku izazvao je mnogo smijeha.

Izvor: Profimedia

Ipak, Holanđani tvrde da je podrška fudbalera kontroverznom Marku Overmarsu bila izuzetno loš potez. Po navodima u ovoj knjizi problemi u klubu počeli su u januaru 2022. godine kada je počelo emitovanje dokumentarne serije o Ajaksu koji je kasnije tražio povrat novca, a u istom periodu su se u javnosti pojavili navodi o neprikladnom ponašanju bivšeg reprezentativca. Zaposlene u klubu, ali i fudbalerke u ženskom timu Ajaksa prijavile su Marka Overmarsa za uznemiravanje, pa Holanđani navode da podrška fudbalera ka njemu nije bila dobra odluka!

Posebno iz ove perspektive, kada je Mark Overmars osuđen da godinu dana ne može da obavlja funkcije u holandskom fudbalu! Jedna od žena koje su prijavile Overmarsa dostavila je više od 300 stranica prepiske u kojima se vidi da je samo jedna strana eksplicitna, što je sudu bilo dovoljno da nekadašnjeg fudbalera proglasi krivim. Takođe, postoje dokazi da je Mark ostvarivao neprikladne fizičke kontakte sa fudbalerkama, od kojih su se neke žalile da ulazi čak i u sobe za masažu nakon utakmica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC