• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezdino iznenađenje sezone protiv šampiona: Čuda se dešavaju, ali ne često - svi su nas odavno precrtali, ali...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvijezda 09 u prethodnih 11 kola osvojila je samo dva boda, a sada je stigla do pobjede protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog.

 Zvijezda 09 Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Zvijezda 09 napravila najveće iznenađenje sezone!

"Fenjeraš", koji je u prvih 15 utakmica upisao samo jedan trijumf, a na prethodnih 11 mečeva osvojio samo dva boda, danas je na svom terenu u Ugljeviku savladao aktuelnog šampiona Zrinjski 2:1, te tako najavio veliku borbu za opstanak.

Izuzetno srećan poslije velikog uspjeha bio je Darko Milisavljević, trener koji je nedavno preuzeo kormilo od kolege Mihajla Jurasovića. Njegov tim srušio je jednog od favorita za titulu, te konačno nagradio rezultatom zalaganje i trud na terenu.

"Velika pobjeda. Rekao sam momcima ranije da se čuda se dešavaju, ali ne baš često. Pobjeda protiv šampiona, protiv učesnika Konferencijske lige, stvarno je ogromna za Zvijezdu 09. Čestitke momcima na svemu što su dali danas. Čestitam im i za odnos prema obavezama, gdje nas rezultati prema tim obavezama na treningu nisu ispratili. Ja smatram, ali i dobar dio trenera u Premijer ligi, da je Zvijezda 09 nekim igrama zaslužila više, ali te stvari više ne treba ni ponavljati", poručio je Milisavljević.

Imalo je tim iz Etno-sela Stanišići i ranije nekoliko dobrih nastupa, ali osim u duelu sa Slogom Meridian, nije uspio da upiše trijumf. Samo u domaćim mečevima sa Tuzla sitijem i Veležom Semberci su stizali do remija, dok se sve ostale mečeve izgubili.

Sada će biti sve mnogo lakše. Zvijezda 09 pokazala je da može parirati većini ekipa u ligi, a to je, nadaju se u Etno-selu Stanišići, sasvim dovoljno da se uključe ravnopravno u borbu za opstanak.

"Danas smo kontrolisali utakmicu od prvog do posljednjeg minuta, sigurno iskoristili umor ekipe Zrinjskog, koja je igrala evropska takmičenja i koja ima i problema sa povredama. Jednostavno, danas je sve išlo na našu vodenicu. Pobjeda je apsolutno zaslužena, po svemu prikazanom na terenu, momci su ostavili posljednji atom snage. Znam koliko im znači, koliko svima nama znači. Znam da su nas bukvalno svi precrtali, ali mi ćemo se boriti dok postoji i najmanja šansa, jer u životu neko sve može da ti uzme osim nade. Mi vjerujemo, a dokle ćemo da stignemo - ne znam. Da li ćemo da izgubimo ili pobijedimo, da bude neriješeno, to ne znam, ali ovakvim odnosom i igrom, vjerovatno ćemo svima da budemo konkurentni", dodao je trener Zvijezde 09.

Uprkos pobjedi, "crveno-bijeli" i dalje su u zoni ispadanja, a u narednom kolu očekuje ih još jedan izuzetno težak meč - u Ugljevik stiže prvoplasirani Borac, koji igra sjajno i već 15 utakmica ne zna za poraz.

"Imamo paklen raspored, dolazi nam lider, znamo da smo desetkovani i da imamo problema sa kartonima, ali šta je tu je. Probaćemo da se odmorimo, da probamo psihički i fizički da se vratimo u optimalno stanje i da u subotu damo sve od sebe protiv Borca", dodao je Milisavljević, koji protiv Banjalučana neće moći da računa na golmana Luku Damjanovića, nekadašnjeg igrača Borca, te Sašu Tomanovića.

Mario Ivanković imao je mnogo primjedni na prethodne partije fudbalera Zrinjskog, a nikako ni danas neće moći da bude zadovoljan izdanjem u Ugljeviku.

"Čestitam Zvijezdi na pobjedi, zasluženoj. U prvom poluvremenu bili smo nepovezani, vidi se da je umor uradio svoje. Nije mi samo jasno zašto smo u određenim trenucima bili i nervozni. Završilo je neriješeno, uz praktično samo jednu našu stopostotnu šansu. U drugom dijelu napravili smo dvije neshvatljive greške. Uspjeli smo da se vratimo nakon prvog gola, ali onda smo im poklonili drugi. Kasnije smo pokušavali na silu, nije ušlo u gol. Za tri boda, morali smo i trebali puno više. Veliki je poraz za nas, ostali smo praktično bez planirana tri boda, ali znali smo da neće biti lako, da Zvijezda ima kvalitet, da će nekome otkinuti bodove. Na kraju smo to bili mi. Idemo dalje, imamo pet-šest dana odmora da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Širokim Brijegom", poručio je trener Zrinjskog.

Zvijezda 09 ovim trijumfom stigla je do osmog boda, pretposljednja Tuzla siti ima pet više, dok je Igman, prvi tim van opasne zone, udaljen sedam bodova i jasno je da će Semberce čekati velika borba kako bi uspjeli da sačuvaju premijerligaški status.

U teškom položaju je i mostarski tim, koji želi da odbrani titulu osvojenu prošle i pretprošle godine. Ipak, za prvoplasiranim Borcem sada zaostaje velikih sedam bodova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XL

Najbolji je svi to znamo i za njega navijamo. Šampion je Borac

Bob Rock

Obezbedili Borcu jesenju titulu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC