• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misterija najvećeg promašaja Zvezde: Jurili ga godinama, Bahar ga precrtao i otvorio rupu - sad se vraća u tim!?

Edmund Ado ni na koji način nije doprinuo Crvenoj zvezdi, a bio je predviđen za startera u veznom redu. Zvezda nije tražila alternativu kada je vidjela da od njega ne može ništa da dobije i to je otvorilo ogromnu rupu u timu.

 Edmund Ado Mondo tema Izvor: Maksim Konstantinov / Zuma Press / Profimedia

Edmund Ado bio je "tiha patnja" Crvene zvezde nekoliko prelaznih rokova, da bi konačno stigao ovog ljeta iz Spartaka, na popustu za 400.000 evra. Ipak, kao što to obično biva, supa nije ni blizu ukusna kao kada se podgrijava, tako da je i njegov dosadašnji mandat na "Marakani" prilično bljutavog ukusa.

Povremeni reprezentativac Gane još nije upisao ni minut u dresu Crvene zvezde ove sezone i čini se da ga je još davnih dana skroz otpisao Barak Bahar, ali se tokom vikenda dogodio neočekivani obrt. Ado je bio u protokolu za meč sa Napretkom iz Kruševca, pa je do povećalo šanse da bi do kraja polusezone - gdje Zvezdu očekuje čak pet utakmica u 15 dana - mogao da dobije šansu da debituje.

Tek drugi put od kada je u Zvezdi, Edmund Ado je sjedio na klupi za rezerve i čekao je šansu, ali kao što je nije dobio u avgustu protiv Voždovca - tako nije zaigrao ni protiv Napretka. Da li bi mogao da zaigra protiv Radničkog iz Niša u srijedu u okviru Kupa Srbije? Možda je i moguće, ako se zna da je prioritet prvenstvo i da treba "odmoriti noge" nekim igračima.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Edmund Ado je igrao na prijateljskim utakmicama Crvene zvezde protiv Fenerbahčea i TSC-a. Ni na jednom od tih duela se nije proslavio.

Posebna potrošnja je u veznom redu, možda i dijelom zato što je Ado bio potpuno izopšten od dešavanja. Doveden kao fudbaler sa iskustvom igranja u grupnoj fazi Lige šampiona - i pobjedama nad Šahtjorom i Real Madridom - Ado nije bio ni registrovan za ovo takmičenje. A bio je projektovan za startera, pošto je dobio i srpski pasoš. Bahar je imao druge ideje, igrao je uglavnom bez pravog zadnjeg veznog, dok je tek skoro opet na tu poziciju vratio i "jedinu šesticu" koju ima u timu ako ne računamo Ada - Srđana Mijailovića. Međutim, možda se ne treba previše ni zanositi jer je vrlo moguće prisustvo Ada na tribinama bilo i zbog "bolnice" u Ljutice Bogdana, tako da Dragović, Milunović, Rodić, Katai i Stamenić uopšte nisu bili u sastavu.

"U veznom redu od šest igrača imate petoricu koji su osmice (igrači koji igraju od šesnaesterca do šesnaesterca, prim. aut.), a samo je Mijailović šestica (defanzivni vezni), ali od njega nema progresa, ovo je njegov limit. Treba vam neko kao što je to bio Sanogo, ali dvije godine brži i jači", kazao je nedavno Ranko Stojić, možda i zaboravivši da je baš u toj ulozi trebalo da se pojavi Edmund Ado, ali nije.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Takođe, ni generalni direktor Zvezdan Terzić nije najavio da je defanzivni vezni prioritet tokom januarskog prelaznog roka, spominjao je lijevog beka ili štopera, dok će daleko više biti odlazaka, pošto je najavljeno da klub može da zaradi oko 70 miliona evra i sve više se spominje odlazak Jovana Mijatovića.

To govori da se možda epizoda Edmunda Ada i nije skroz završila na "Marakani" i da bi mogao da dobije šansu da se iskupi kod Bahara (ili drugog trenera), kao što su doduše i drugi igrači koje je već "otpisivao" ove sezone (Kanga, Kangva...). Ipak, neki poput Ada ili Degeneka još nisu dobili ni priliku da "okaju grijehe" sa pripremnih ili takmičarskih utakmica, a sezona prolazi i utisak je da su zbog toga stvari u hodu rješavane.

Podsjetimo, Ado je u međuvremenu imao i ličnih problema jer je izgubio na sudu protiv bivšeg kluba Šerifa i dužan im je preko milion evra, dok je interesantno da je uprkos tome što nije imao minutažu u Zvezdi - dobijao poziv u reprezentaciju Gane i odigrao je nedavno meč protiv Sjedinjenih Država. Ako je to mogao, valjda može i protiv Radničkog?!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC