• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plakao cijeli stadion: Slavni klub ispao - prvi put za 111 godina postojanja

Nevjerovatne scene u Brazilu, gdje je Santos propustio šansu da ostane u Seriji A.

 Santos ispao u drugu ligu Izvor: Twitter/CBSSportsGolazo/Printscreen

Jedan od najslavnijih fudbalskih klubova Brazila i Južne Amerike naredne sezone biće drugoligaš - nakon poraza u posljednjem kolu prvenstva Brazila, Santos se seli u niži rang, po prvi put u čak 111 godina dugoj istoriji kluba. Klub koji je svijetu podario Pelea, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, a zatim i Nejmara koji je u Brazilu često karakterisan kao njegov nasljednik, takmičiće se u drugom rangu brazilskog fudbala, iako je prije posljednje runde sve držao u svojim rukama.

Pobjeda na domaćem terenu protiv Fortaleze ostavila bi u elitnom društvu slavni Santos, ali... Do nje nisu uspeli da stignu. Golom Mesijasa u 58. minutu Santos je poravnao rezultat nakon što je Marinjo doveo goste u prednost u prvom dijelu meča, a kada se čekao potpuni preokret, uslijedio je šok. Huan Lusero je pogotkom sa polovine terena zatresao mrežu, donio gostima pobjedu i kupio Santosu kartu za drugu ligu. Na to su uticale i pobjede Vaska i Bahije, pošto su oba tima trijumfima u posljednjoj rundi preskočila Santos na tabeli. Uslijedile su veoma mučne scene na stadionu i oko njega...

Na terenu su plakali fudbaleri slavnog kluba, suze nisu mogli da sakriju ni ljudi na klupi za rezerve, a plakao je i čitav stadion Santosa. dogodilo se ono što nikada nije osmostrukom šampionu najfudbalskije zemlje - Santos se po prvi put u klupskoj istoriji seli u Seriju B, gdje mu ni po čemu nije mesto. Pogledajte detalje sa lica mjesta:

I dok su pojedini navijači plakali na stadionu, bilo je onih koji nisu mogli da kontrolišu emocije, ali na daleko opasniji način. Tokom noći došlo je do nereda na ulicama oko stadiona u naselju Vila Belmiro, a gust dim mogao je da se vidi i iz Sao Paula. Najvatrenije pristalice teško su se mirile sa sudbinom i selidbom svog voljenog kluba u drugi rang takmičenja.

Podsjećamo, Santos je osam puta bio šampion Brazila, tri puta je osvajao Kopa Libertadores, a dva kupa Interkontinentalni kup. Najslavnije dane klupske istorije crno-bijeli tim imao je tokom skoro dvije decenije u kojima je njihov dres nosio Pele, jedan od najboljih fudbalera svih vremena i trostruki šampion svijeta sa selekcijom Brazila.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC