• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara najavio meč sa Veležom: "Na ovom stadionu i sa ovim navijačima imamo šansu dobiti bilo koga"

Autor Haris Krhalić

Trener Željezničara Abdulhakim Al-Tuvaiđri najavio je utakmicu sa Veležom.

 Abdulhakim Al-Tuvaiđri Izvor: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Nakon bolnog poraza od Tuzla sitija, Željezničar će u okviru 17. kola Premijer lige BiH dočekati Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Abdulhakim Al-Tuvaiđri.

"Očekujem interesantnu utakmicu sutra. Izazov je igrati protiv tima koji je veoma dobar u ovom trenutku. Nama je sutra jako bitna utakmica, želimo odigrati dobro. Svaka utakmica je drugačija. Svaka od tri utakmice koje smo igrali je bila takva. Sve o čemu pričamo iza zatvorenih vrata treba ostati tamo, jer sve što kažem izađe javno", započeo je trener Željezničara.

Al-Tuvaiđri osvrnuo se na Tuzlu siti koja je nakon Željezničara bila bolja i od Širokog Brijega te konstatovao kako je Premijer liga BiH nepredvidiva.

"Ako tim koji se bori za opstanak može pobijediti u dvije uzastopne utakmice onda je ovo nepredvidljiva liga. Vjerujem da pozicija na tabeli ne znači puno. Na ovom stadionu i sa ovim navijačima imamo šansu dobiti bilo koga. U to čvrsto vjerujem. Mnoge stvari ne idu kako treba, ali mi vjerujemo da možemo", dodao je on. 

Saudijac vjeruje da njegov tim može do pobjede sutra, ali da je potrebna timska borba prije svega.

"Da li imamo kvalitet? Vidjeli ste naš tim protiv Borca, kao i u nekim drugim utakmicama. Mislim da je u pitanju psihička blokada. Potrebna nam je konzistentnost. Stadion može biti s vama ili protiv vas, u ovisnosti od toga kako igrate. Rekao sam ovo igračima, ako niste u dobro psihičkom stanju ne možete igrati dobro, nezavisno od toga šta vas trener uči, kakva je filozofija i sve ostalo. Imamo kvalitet da odigramo dobro sutra, ali to mora biti kolektivna borba sutra."

Trener tima sa Grbavice neće moći računati na Sulejmana Krpića i Aleksandra Boljevića. Utakmica se igra u petak s početkom od 18 časova na Grbavici. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC