• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlaci vezali dvije pobjede i pobjegli iz zone ispadanja! Na Tušnju pao "Željo", a onda i Široki!

Autor Dragan Šutvić

Tuzla siti je sa dva trijumfa pretposljednje mjesto prepustio Igmanu.

 tuzla siti široki brijeg  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Tuzla sitija trijumfovali su pred domaćom publikom nad Širokim Brijegom rezultatom 2:0 u zaostaloj utakmici 14. kola Premijer lige BiH:

TUZLA SITI – ŠIROKI BRIJEG 2:0 (0:0)
/Lukić 49 ag, Hadžiž 87/

Talo je tuzlanski premijerligaš prvi put ove sezone vezao dvije pobjede i pobjegao iz zone ispadanja, prepustivši pretposljednje, 11. mjesto, ekipi Igmana, od koje sada ima bod više.

Iako ih je bilo na obje strane, slobodno može da se kaže da su Tuzlaci u prvom poluvremenu propustili izglednije šanse za pogotke. Igrači Adnana Osmanhodžića su u dva navrata izašli sami ispred golmana Širokog Brijega, ali je koncentracija posustala u ključnim trenucima, onda kada je trebalo da se uputi kvalitetan udarac ka golu rivala.

Prvo je u 16. minutu Rijad Kobiljar proigrao Đorđa Pantelića koji je šutirao iskosa sa desne strane, 12-13 metara od gola, ali je lopta prošla tik pored stative, dok je još bolju šansu imao Mirzad Mehanović.

Odigrao je dupli pas sa pomenutim Pantelićem, našao se oči u oči sa čuvarom mreže gostiju Tomislavom Tomićem, ali je takođe šutirao pored gola.

Na kraju prvog dijela, prvotimac Širokobriježana Luka Mamić se namjestio na šut sa 18 metara, ali je Eldin Lolić na golu Tuzlaka uspio da ukroti taj udarac i "paradom" spriječi goste da dođu do prednosti pred pauzu.

Bilo je potrebno da prođu četiri minuta igre u nastavku da bismo vidjeli pogodak. Jedan slobodan udarac je izveo Mirza Delimeđac, a loptu je glavom okrznuo Daniel Lukić i matirao vlastitog golmana.

Dobrim dijelom drugog poluvremena, tim iz Hercegovine imao je terensku inicijativu, kontrolisao posjed, ali nije uspijevao da stigne do gola, za razliku od domaćih, koji su u 87. minutu otklonili sve dileme oko konačnog ishoda.

Izgubili su gosti loptu na svojoj polovini, a prihvatio ju je Irfan Hadžić, poentirao i potvrdio veliku pobjedu svog tima.

TUZLA SITI: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić (od 70. Hadžić), Mehanović (od 90. Jašaragić), Pantelić (od 90. Garčević), Karjašević, Kobiljar (od 90. Mešinović), Sušić (od 81. Ordagić), Čolić.

ŠIROKI BRIJEG: T. A. Tomić, Šaravanja, Capan, Činedu (od 46. Lukić), Buljan (od 57. Matić), Kpan (od 85. Gašpar), Mamić, Musa, Ćavar (od 46. Pranjić), Dadić, Tomić (od 78. Mikolčić).



Standings provided by Sofascore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC