• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mrzim Dinamo, srpsko ime to!" usred Zagreba: Torcida podigla transparent, pa napravila haos!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Još jedna provokativna parola Torcide i uzvik koji povezuje Dinamo i Srbiju!

 Transparent Torcide Mrzim Dinamo srpsko ime to usred Zagreba Izvor: Profimedia

Fudbaleri Hajduka gostovali su u Zagrebu i protiv ekipe Lokomotive, doskorašnje filijale Dinama, osvojili su samo bod. Rezultat veoma važnog meča u hrvatskom prvenstvu bio je 1:1, a ponovo su ga obilježili navijači splitskog kluba. Torcida je i ovog puta imala transparent o kojem se priča u regionu, a nisu propustili priliku da izvrijeđaju zagrebčki Dinamo i to uz pominjanje Srbije!

Već dugo navijačka grupa Torcida koristi svaku moguću priliku da najvećeg rivala "napadne" skandiranjem "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", pa je tako bilo i ovog puta. Na stadionu u Kranjčevićevoj čula se popularna parola splitskih navijača, o kojoj je bure bilo i prije nekoliko godina - kada su je uzvikivali najbolji igrač Marko Livaja i Danijel Subašić, koji je inače srpskog porijekla.

Kasnije je i tadašnji trener Valdas Dambrauskas tražio da bude kažnjen jer je pjevao sa svojim igračima, a ostaje da se vidi da li će ovog puta biti kazni za klub iz Splita. Hajduku one svakako nisu prioritet u ovom dijelu sezone, pošto je svima u klubu u fokusu utakmica protiv Dinama iz Zagreba u narednom kolu, na zatvaranju jesenjeg dijela prvenstva.

Hajduk je već obezbijedio jesenju titulu, ali mnogo meč na Maksimiru smatraju za najbitniji u borbi za šampionski trofej, koji u vitrinama splitskog kluba nije bio gotovo dvije decenije. Hajduk ove sezone ima dobru priliku, jer trenutno ima deset bodova i tri utakmice više od Dinama, a ukoliko bi ostao neporažen u najvećoj utakmici hrvatskog fudbala šanse bi još porasle.

Navijači splitskog tima zato će i naredne sedmice morati u Zagreb, ali ovog puta na drugi stadion u gradu. Protiv Dinama će bodriti svoj tim u jednom od najbitnijih mečeva sezone i nema sumnje da će se sa tribina ponovo čuti "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Inače, na meču protiv Lokomotive Torcida je razvila transparent "I gospoda priko puta navija za Hajduka. Grad je naš", što je bio mali udarac za sve Zagrepčane.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC