• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski protiv Aston Vile zatvara evropsku priču: Dolazi nam najatraktivniji tim Evrope, ali ne bojimo se

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Zrinjskog Mario Ivanković najavio je duel sa Aston Vilom u posljednjem kolu grupne faze Konferencijske Lige, istakavši da im dolazi najjači klub koji je gostovao u Mostaru.

 Mario Ivanković i Nemanja Bilbija najavili meč Zrinjski Aston Vila Izvor: HŠK Zrinjski

Zrinjski će u četvrtak odigrati 14. ovosezonski meč u Evropi, ujedno i posljednji na međunarodnoj sceni, a u Mostar stiže engleski velikan Aston Vila.

Pokazali su Mostarci da mogu parirati svima u grupi, ali osim uspjeha protiv AZ Alkmara nisu uspjeli da naprave još neko iznenađenje, pa će premijerni nastup u grupnoj fazi okončati vjerovatno na posljednjoj poziciji.

Trener Mario Ivanković, koji će za ovaj meč moći da računa na oporavljenog Slobodana Jakovljevića, pohvalio je sutrašnjeg rivala, te istakao da će njegov tim učiniti sve da se mostarskoj, ali i bh. i evropskoj publici, još jednom pokaže u najljepšem mogućem svjetlu.

"Ovo je najveći klub koji je dolazio u Mostar. Ekipa koja igra najbolje i najatraktivnije u Evropi, ekipa koja ima trenera sa šest-sedam evropskih titula i to dovoljno govori o svemu. Sama utakmica je klubu kao nagrada nakon nekoliko godina kvalitetnog rada. Treba da uživamo, odigramo najbolje što znamo protiv jedne tako kvalitetne ekipe. Želja nam je da atraktivnom utakmicu počastimo sve naše navijače", poručio je trener Zrinjskog.

Osvrnuo se Ivanković i na prvi duel u Birmingemu, gdje je Zrinjski bio u igri do samog kraja, a onda je nesrećno primio gol, pa je poražen napustio "Vila Park". Iako u tom meču nije bio šef stručnog štaba "plemića", Ivanković je dovoljno upoznat sa snagom engleskog kluba. Aston Vila nedvno je porazila Arsenal, prije toga i Mančester siti, što dovoljno govori o kakvom timu se radi.

"Svaka ekipa ima svoje loše strane, a oni su ih sveli na minimum. Pratili smo te dvije utakmice i nevjerovatan je podatak da je odnos udaraca bio 22:2. Praktično, rivali im nisu ni prišli golu. Mi smo svjesni toga, ali ne bojimo se. Takve utakmice su za nas neki drugi svijet, drugi nivo, ali nadam se da smo se dobro spremili poslije teškog terena u Posušju. Idemo da damo sve od sebe i probamo napraviti što bolji rezultat", dodao je Ivanković.

Izvor: HŠK Zrinjski

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija istakao je da straha i nervoze nema, te da će on sa saigračima učiniti sve da na kraju evropskog puta obraduje sve pristalice bh. šampiona.

"Velika je privilegija igrati sa ovakvim timom. Bila je ovo jaka grupa, pobijedili smo samo jednu utakmicu, ali borili smo se. Cijelu karijeru sam se borio i spremao za ovo, u 33. godini je došla grupna faza i ja i igrači i svi u gradu uživamo u ovome momentu, tako da nema nervoze. Ostaje žal što prvom utakmicom. Kao mali smo gledali utakmice Premijer lige, a sada smo igrali na tom stadionu. Fenomenalan je osjećaj. Aston Vila je najveći protivnik koji nam dolazi u Mostar. Mi možda još nismo svjesni kakva nam ekipa dolazi u BiH. Pozivam navijače da nas podrže sutra, šta god da bude", poručio je Bilbija.

Duel Zrinjskog i Aston Vile na programu je u četvrtak od 18.45 na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC