• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mi bolji od Hrvata i Grka!? As Partizana o katastrofi srpskog fudbala: Da se zna ko je gazda, a ko otvara kapiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nenad Marinković oštro o lošoj sezoni srpskog fudbala u Evropi.

 Nenad Marinković o lošim rezultatima srpskih klubova u Evropi Izvor: TV Arena sport/screenshot

Srpski fudbal se obrukao ove godine u Evropi i na 28 utakmica doživjeli su čak 25 poraza, uz tek jednu pobjedu i dva remija. Zbog toga su pali na 19. mjesto UEFA rang-liste i godinama će trpiti posljedice zbog toga, na šta upozorava i bivši srpski fudbaler Nenad Marinković, danas skaut u Partizanu.

"Dok sam igrao fudbal, nisam volio statistiku, ali ova je grubo rečeno - katastrofa. Večerašnja utakmica TSC-a u Atini je pokazala da nismo dostojni Evrope (5:2 za Olimpijakos, prim. aut.). Moramo da se okrenemo i gledamo u budućnost, da uhvatimo korak ka Evropi, da bolje radimo, ali i da ozbiljnije shvatimo neke stvari. Olako shvatamo neke stvari. Kao, lako je to, to je Olimpijakos. Pokazao je večeras Olimpijakos kakav je klub", naglasio je Marinković za TV Arena Sport.

Nenad Marinković ističe da "ne zna šta je najveći problem" i da je tu potrebno pronaći odgovor, ali je jasno da se vrtimo oko istih stvari - lošijih igrača, slabog igračkog kadra ili nedovoljno kvalitetne lige. "Naša liga je slabija i vidite da ne možemo da ispratimo ritam belgijskog i grčkog fudbala. A, kažu neki naši ljudi da smo bolji od Grka i Hrvata, a svi oni bolji od nas u Evropi. Treba da se spustimo na zemlju i sagledamo stvari sa realne strane", poručio je bivši fudbaler i rekao da se nada da će TSC i Čukarički izvući pouke iz ove evropske jeseni.

Njegov prijedlog je da se smanji broj klubova u ligi, da se igra trokružno kao u nekim zemljama regiona, a ističe da je na kraju za uspjeh klubova najvažniji "uređen sistem". Kao primjer toga, izdvaja Bode/Glimt iz Norveške i Šturm iz Austrije, koji će igrati proljeće u Evropi.

"Oni su iz uređenog sistema. Da li je to dovoljno? Prave rezultat jer znaju ko šta radi u klubu. Zna se ko dovodi, ko je trener... Zna se što kažu ko je gazda, a ko otvara kapiju. To je put koji mi treba da imamo", kazao je on.

Prema riječima Marinkovića, srpski fudbal takođe oskudijeva za talentovanom djecom u mlađim kategorijama i ističe da to nije ni blizu kao što je nekada bilo. Sve je manje reprezentativaca iz Crvene zvezde i Partizana, a isto tako većina ih je koncentrisana u Beogradu, što je takođe problematično. Ipak, kako pišu mediji o njima, reklo bi se da je sve idilično i da se ništa nije promijenilo u međuvremenu: 

"Ima manje talenata... Prave se bomastični naslovi, a vjerujte da nisu ni blizu tog kvaliteta. Pumpaju ih roditelji, pravi se da su Mesi, a nisu ni M. Misliš da si završio kad te povežu u medijima sa Portom i Realom, a nisi ni počeo", naglasio je skaut crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC