• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljeno istraživanje: Gdje su najpovoljnije, a gdje najskuplje ulaznice za gostujuće navijače u evro-kupovima?

Autor Dragan Šutvić

Istraživanje je objavila grupa Fudbalski navijači Evrope.

 ulaznice u evropskim takmičenjima za gostujuće navijače Izvor: Profimedia/Daniele Buffa

Najskuplje ulaznice za gostujuće navijače u Ligi šampiona prošle sezone bile su u Škotskoj, a najpovoljnije u Njemačkoj, navodi se u istraživanju koje je danas objavila grupa Fudbalski navijači Evrope (FSE).

Škotski klubovi Seltik i Rendžers naplaćivali su gostujućim navijačima ulaznice po 70 evra, maksimum koji je odredila UEFA za gostujuće sektore u utakmicama Lige šampiona, dok je Bajer Leverkuzen naplaćivao gostujućim navijačima 15 evra.

FSE, zvanična grupa UEFA za vezu sa navijačima, navela je da su bezbjedna mjesta za stajanje na tribinama za gostujuće navijače na evropskim utakmicama bila ključna za sniženje cijena. Prosječna cijena karte za stajanje bila je 28 odsto niža od mjesta za sjedenje na utakmicama Lige šampiona.

Prošle sezone prosječna cijena ulaznica za gostujuće navijače u Ligi šampiona bila je 47 evra. Cijene su dostigle vrhunac od 119 evra prije pet godina, prije nego što je UEFA ograničila cijene karata za gostujuće navijače.

Njemački klubovi imali su četiri od pet najnižih prosječnih cena ulaznica za gostujuće navijače. Bajern Minhen je bio izuzet od pet njemačkih ekipa u sezoni 2022/2023.

FSE želi da UEFA održi pritisak na cijene sljedeće sezone u kojoj će klubovi dobiti više novca od nagrada i ukupnog prihoda, kada se Liga šampiona sa 32 proširi na 36 klubova i svaki bude igrao osam utakmica umjesto dosadašnjih šest.

"Čvrsta je pozicija FSE da klubovi imaju odgovornost da nagrađuju lojalnost gostujućih navijača i da omoguće pristupačne cijene, posebno imajući u vidu povećanje prihoda za sve klubove", navodi se u saopštenju FSE.

U Ligi Evrope prošle sezone granica cijene karte za gostujuće navijače bila je na 45 evra, a prosječna cijena iznosila je 29 evra.

U trećem takmičenju UEFA po jačini, Ligi konferencije, granica je bila na 35 evra, a prosječna cena za goste bila je 20 evra. Najskuplje ulaznice ponovo su bile u Škotskoj, kod Hartsa. UEFA je ove sezone smanjila granicu na 25 evra.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC